ARTIEST: The Medics

Uit: Utrecht - Nederland

The Medics is uw eerste hulp bij lusteloosheid en andere uitputtingsverschijnselen. Deze band van Utrechtse bodem verstrekt sinds 2008 uitsluitend op recept een uitgebalanceerde dosis dansbare rock à la The Strokes, Vampire Weekend en The Killers. Na drie jaar onderzoek zijn er inmiddels enkele symptomen bekend: zo wordt menigeen overmand door een onverklaarbare energie-boost, krijgt men meer dan zelden last van springerigheid en is de drang tot meezingen onbedwingbaar groot.

The Medics staat in januari 2011 op Eurosonic/Noorderslag en bij De Wereld Draait Door, is als Serious Talent veel te horen op 3FM en is in de zomer veel te zien op festivals. De band deelt het podium met grote namen als The Kooks, The View, Go Back To The Zoo en Kensington. In september 2011 verschijnt het debuutalbum ‘Dance Into The Dark’ bij [PIAS] en volgt een korte en succesvolle albumtour, met een ramvolle Tivoli als hoogtepunt.

De single ‘City’ wordt opgepikt door gamefabrikant EA en verschijnt op de soundtrack van het immens populaire voetbalspel FIFA 12, tussen artiesten als The Vaccines, The Naked And Famous en The Strokes. Het nummer is al meer dan 150.000 keer beluisterd op YouTube.

Talloze poppodia en festivals gingen al plat voor The Medics en wij vragen ons uit voorzorg af: is er een dokter in de zaal?

OUDE OPTREDENS VAN The Medics

Beijk alle oude (92) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN The Medics

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van The Medics. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The Medics

Beijk alle oude (92) oude optredens

FOTO'S VAN The Medics

Foto The Medics te Bevrijdingsfestival Den Haag 2012 Foto The Medics te Bevrijdingsfestival Overijssel 2011 Foto The Medics te Geuzenpop 2011 Foto The Medics te Waterpop 2012 Foto The Medics te Geuzenpop 2011 Foto The Medics te Geuzenpop 2011
 
Bekijk alle 41 foto's van The Medics

The Medics NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: