The Very Best

Uit: Londen - Engeland

Voor wie het al een beetje warm krijgt van Vampire Weekends nette-witte-jongens-variant van Afrikaanse muziek, is The Very Best de heilige graal. The Very Best is zanger Esau Mwamwaya, oorspronkelijk afkomstig uit Malawi in Oost-Afrika, samen met het duo Radioclit, bestaande uit de Franse dance-producer Étienne Tron en de Zweedse DJ Johan Karlberg. De drie kwamen elkaar tegen in een tweedehands platenzaak in Londen, waar Mwamwaya achter de kassa stond en het dance-duo toevallig hoorde hoe geweldig hij kon zingen. Samen maakten ze een bejubelde gratis mixtape, waarop de heren opwindende remixes maakten van ondermeer M.I.A. en Michael Jackson en begonnen toen aan eigen nummers te werken. Hun niet-te-stoppen mix van electro, indie en afropop is bruisend en vreugdevol, eclectisch en grenzeloos als de wereld om ons heen.

OUDE OPTREDENS VAN The Very Best

  • 15 - 19   jul
  • 16 - 18   jul
  • 15 - 18   jul
  • 26 - 30   nov

KOMENDE OPTREDENS VAN The Very Best

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van The Very Best. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The Very Best

The Very Best NIEUWS

CD-RECENSIES

The Very Best MTMTMTK cover

The Very Best - MTMTMTK

In 2008 richtte producer Radioclit samen met Esau Mwamwaya het duo The Very Best op. Eerstgenoemde was geboren en getogen in Londen. Mwamwaya is geboren in Malawi, maar...

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: