Dicemen

Uit: Rotterdam/Den Haag - Nederland    Genre(s): Rock - rockabilly

* Wat er aan vooraf ging:
Een zooitje bands met uiteenlopende muzikale invloeden zoals punkrock, rock ´n´ roll, rockabilly, psychobilly, hardcore en zelfs death metal.

*Onverenigbare muziekstijlen?
Niet dus.
Want in 1999 werd zanger-gitarist Kees ´KC´ van Bemmel benaderd door bassist Peter Vogeli en drummer Ruud Ross. In een zucht en vloek was de powerbilly-formatie The Dicemen geboren. Het Duitse label Crazy Love Records bracht in dat jaar de CD getiteld Johnny Walker uit (met daarop vier nummers). Maar de plannen van The
Dicemen behelsten meer dan slechts een potje vrijblijvend muzikaal dobbelen. Nadat Ruud ergens in 2002 de drumkruk vrijwillig afstond aan jonkie Jonathan van der Haak, lonkte het podium. Dus speelde de band op enkele grote landelijke festivals en won in maart 2003 de Grote Prijs van Zuid-Holland, gevolgd door een show als finalist van de Grote Prijs van Nederland 2003.

* Meer wapenfeiten:
- een aantal shows voor de Popronde
- door de Zuidhollandse Popunie uitgeroepen tot één van de ´Onweerstaanbare 5´
- een Europese tournee 2002
- een Braziliaanse tournee 2003

Onlangs zette het powerbilly-trio zijn handtekening onder een platendeal bij Suburban Records. Suburban ook wel bekend van onder meer Peterpanspeedrock.Zal niet rusten zolang er nog mensen zijn die niet weten dat Dicemen Rock&Roll maakt, zoals god dat bedoelt heeft.

* De plannen?
Total world domination. En als dat iets te hoog gegrepen blijkt, is dit onweerstaanbare trio ook tevreden met veel shows waar de bandleden bloed en tranen zweten. In september van dit jaar zal via Suburban Records de debuut-CD A Thing Called Rock and Roll verschijnen, waarna de band Europa in zal trekken teneinde argeloze zieltjes te bederven met vuige power rock´n billy. Zo lang het maar ruikt naar zweet en smaakt naar bier en de meisjes wulps heupwiegen op de goudeerlijke muziek van deze Dicemen!

OUDE OPTREDENS VAN Dicemen

  • 16 - 18   okt
  • 18 apr `08
  • 16 feb `08
  • 06 jul `07
  • 21 jun `07
  • 12 apr `07
  • 22 dec `06
  • 30 sep `06
  • 25 feb
  • 03 - 04   sep
Beijk alle oude (30) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Dicemen

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Dicemen. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Dicemen

Beijk alle oude (30) oude optredens

Dicemen NIEUWS

CD-RECENSIES

Dicemen A Thing Called Rock ‘N’ Roll cover

Dicemen - A Thing Called Rock ‘N’ Roll

Er zijn bands die het de recensenten behoorlijk lastig willen maken. Ze presenteren een wisselvallige cd waarop tal van...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: