VERSLAG: Suburban Fest

Festivalinfo was aanwezig op It's Only Rock and Roll 2005 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 17 foto's.

VERSLAG:

Suburban Fest verslag

Lang zal die leven, een feestje zal die geven! Suburban Records viert vandaag haar vijfde verjaardag en heel rock & roll minnend Nederland is welkom. Het grootste deel van de Nederlandse en Belgische Suburban bands zijn vanavond gekomen om het partijtje in de Utrechtse Tivoli van een lekker deuntje te voorzien.

Als eerste band uit de stal treedt Dicemen op. Hoewel er zo tussen 19.00 en 20.00 uur nog niet veel genodigden verschenen zijn (het is immers nog niet eens koffietijd...), weet Dicemen het aanwezige publiek te overtuigen. De rockabilly (gitaar, contrabas, drums) slaat lekker aan! Een prima opener voor deze avond.

Tacker is de band van de bekende gezichten en natuurlijk niet te vergeten de stem van Eric Corton. In deze band spelen onder meer muzikanten van zowel Kane als Anouk en dit doen ze zeker niet verkeerd! De muziek is het beste te vergelijken met grootheden als de Foo Fighters en Soundgarden. Toch slaat Tacker vanavond niet helemaal aan.

Hulk is een nieuwe Suburban band, maar wat voor een! Ondanks het matige geluid in de zaal weet deze band toch te imponeren. Rock zoals het bedoeld is.

El Guapo Stuntteam en Hulk zijn twee Belgische handen op een buik. Waar Hulk zich bedient van rechtdoorzee rock krijgen we bij El Guapo alle toeters en bellen. Een fijne show waar 3 gitaristen met de nodige humor alle cliche-moves uit de kast halen. Het publiek kan het zeer wel waarderen.

Een feest is pas een feest als Peter Pan Speedrock is geweest. Zoals wel vaker op feestjes, eist altijd één iemand alle aandacht op. Levende mascotte Dikke Dennis is ook van de partij en kondigt Peter Pan Speedrock aan. Het moment waar velen stiekem eigenlijk voor gekomen zijn. Wederom spelen de mannen van PPS een strakke set, verder laten ze duidelijk blijken nog immer tevreden te zijn met hun label.

FOTOGRAFIE:

12
 foto Suburban Fest foto Suburban Fest foto Suburban Fest foto Suburban Fest foto Suburban Fest foto Suburban Fest foto Suburban Fest foto Suburban Fest foto Suburban Fest foto Suburban Fest foto Suburban Fest foto Suburban Fest
 
12
 
festival logo

GROEZROCK 2005Het jaarlijkse hardcore/punk/emo/ska festival in Meerhout belooft weer een...

festival logo

RIOT ON THE DANCEFLOOR 2005 Piercings uit en pleisters bij de hand. Vandaag wordt namelijk Riot On The...