VERSLAG: Groezrock 2005

Festivalinfo was aanwezig op Groezrock 2005 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 34 foto's.

VERSLAG:

123

Groezrock verslag deel 1

Het jaarlijkse hardcore/punk/emo/ska festival in Meerhout belooft weer een geweldige editie te worden en door de diverse line-up is het festival dan ook compleet uitverkocht!

Eenmaal aangekomen op festivalterrein zijn de punkrock klanken van SFP goed te horen vanuit de Main Stage. De Belgen zetten een vrij goede performance neer en hoe graag ik ook foutjes wil ontdekken in punkrock, ik kan ze er niet uitvissen. Een sterke aanwinst voor de Belgische punkrock scene.

Rond 11:00 uur begeeft Malkovich zich op de B2B, de noise/hardcore trots van Reflection Records. De band claimt niet geslapen te hebben en beginnen een vrij sterk en strak optreden. De zanger heeft ook een eigenaardig paars trainingspak aan, wat mij goed aan het lachen krijgt. Logisch dat de publieksreactie vrijwel afwezig is zo vroeg in de morgen, maar toch weet Malkovich menigeen te overtuigen van hun chaotische hardcore.

Na The Setup wacht ik op het Duitse pure metalcore Maroon (voormalig XMaroonX). Vanaf het moment dat ze "Endorsed By Hate" in de start zetten, ontstaat er een massale moshpit. Het publiek kan de breakdowns maar al te goed waarderen, ook al zijn de nummers vaak eentonig. Maroon is wel in staat om 110% te geven en er een geweldige show van te maken. Frontman Andre Moraweck weet het publiek goed bij de show te houden door genoeg water over de mensen te gooien, en over het publiek heen te kitsen (red. spugen).

Een half uur wachten in de B2B tent op Modern Life Is War. Het wachten hiervoor is altijd de moeite waard, want wat zijn ze toch geweldig! De energie spat van de band af, en het publiek kan er geen genoeg van krijgen. Stagediven, crowdsurfers, heerlijke pit, noem het maar op. De oprechtheid en passie van deze band raakt ieder die de band op de middag ziet. Je zou kunnen verwachten dat er afgezaagde speeches komen, maar Jeff weet zijn boodschap zo te brengen dat ieder zijn visie begrijpt, en door de geweldige prestatie ontstaat er een echte band tussen het publiek en de band. Een knallend optreden. Hoogtepunt van de dag!

123

FOTOGRAFIE:

123
Alexisonfire foto Groezrock 2005 Alexisonfire foto Groezrock 2005 Alexisonfire foto Groezrock 2005  foto Groezrock 2005  foto Groezrock 2005  foto Groezrock 2005  foto Groezrock 2005  foto Groezrock 2005 Hatebreed foto Groezrock 2005 Hatebreed foto Groezrock 2005 Hatebreed foto Groezrock 2005 Hopesfall foto Groezrock 2005
 
123
 
festival logo

LONDON CALLING 2005Er is weer een aflevering van London Calling in de Amsterdamse Paradiso. Een...

festival logo

SUBURBAN FEST Lang zal die leven, een feestje zal die geven! Suburban Records viert vandaag...