ARTIEST: School Is Cool

België    Genre(s): Pop - alternative/indie

De carrière van School Is Cool ging snel en hard. De Belgische band bestond nog maar net of de Rock Rally 2010, met dat jaar een ijzersterke bezetting (The Sore Losers, Amatorski, Willow), werd met overmacht gewonnen.

Ze omschrijven hun muziek zelf als Afrikaans en barok geïnspireerde indiepop met referenties naar Pixies, Arcade Fire, Vampire Weekend en The Dodos. Dan vergeten ze nog te melden dat het vijftal onweerstaanbaar enthousiast is, de muziek geweldig is georkestreerd en zo professioneel klinkt alsof het de hipste band uit Brooklyn is die al minimaal een decennium aan de weg timmert.

Op 22 april 2010 wordt hun eerste single 'New Kids In Town' op Studio Brussel voorgesteld. Enkele weken later kwam de bijbehorende videoclip, gemaakt door de band zelf (met een budget van enkel 250 euro) en geregisseerd door bassist Michael Van Ostade. Na vier weken in 'De Afrekening' bereikte New Kids In Town de eerste plaats en bleef daar maar liefst 6 weken gekampeerd.

De band wordt steeds bekender met het debuut album Entropology en hit 'In Want Of Something' (2011). Het album werd in 2012 gereleased in Europa.

OUDE OPTREDENS VAN School Is Cool

Beijk alle oude (102) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN School Is Cool

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van School Is Cool. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN School Is Cool

Beijk alle oude (102) oude optredens

FOTO'S VAN School Is Cool

Foto School Is Cool te School is Cool - 14/4 - Rotown Foto School Is Cool te School is Cool - 19/10 - Paradiso Foto School Is Cool te School is Cool - 15/4 - Bitterzoet Foto School Is Cool te School is Cool - 14/4 - Rotown Foto School Is Cool te Suikerrock 2014 Foto School Is Cool te School is Cool - 19/10 - Paradiso
 
Bekijk alle 65 foto's van School Is Cool

School Is Cool NIEUWS

Al het School Is Cool nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: