VERSLAG: Best Kept Secret 2014 - dag 2

Naar het Best Kept Secret 2014 - dag 1 verslag
Naar het Best Kept Secret 2014 - dag 3 verslag

VERSLAG:

Zaterdag

I Am Oak is een perfecte band om, deze toch wel vroege zaterdag, mee wakker te worden. In de kleinste tent van het festival wisten ze veel toeschouwers te trekken. Buiten Stage Five schommelen de mensen mee met de muziek van deze Nederlandse band. Vanaf het eerste nummer is te merken dat er hier een veel belovende band speelt. Het publiek is erg gul met applaudisseren en de stage sluit perfect aan bij een band als deze. De bandleden zijn overrompeld door deze vorm van dankbetuiging en genieten zienbarend. Een heerlijk begin van dag twee.

Een andere artiest die met rustige muziek het publiek weet te raken is Nils Frahm. De Duitse componist is al een tijdje bezig, maar heeft tot op heden het grote publiek nog niet weten te bereiken. Desondanks krijgt hij de grootste tent van het festival in de loop van zijn optreden tot de nok toe vol. Het samenspel tussen Frahm en het publiek zorgt voor een magisch geheel. Zelden is publiek bij een concert, anders dan Justin Bieber, zo euforisch. Er is een dikke kans dat voor een hoop aanwezigen dit een van de verrassingen van het festival is.

Dan staat daar Babyshambles. Het lijkt een perfecte formule: de zon op je bol en opzwepende britpop. Het staat vast dat de vocalen van Pete Doherty nooit de beste kant deze band geweest is. Dit misstaat niet bij hun image. Toch is het verre van de beste live act van het weekend, waarin de lat erg hoog ligt. Dit heeft verder weinig invloed op het enthousiasme van het publiek wanneer de hits van het album ‘Shotter’s Nation’ voorbij komen. Er wordt lekker gedanst en meegezongen. Al met al een prima aanvulling op de zaterdagmiddag.


Waar The War on Drugs in Tilburg drie jaar geleden nog voor een enkeling stond te spelen tijdens Incubate, vullen ze nu het hele strand in Hilvarenbeek. Het valt op dat qua show de band niet meer toeters en bellen gebruikt dan bij dat optreden in 2011. Naast de instrumenten staan er slechts een handje vol versterkers op het podium, maar het is duidelijk dat ze niet meer dan dit nodig hebben. In deze tijd waarin alles bombastischer moet, brengt The War On Drugs de puurste vorm van muziek ten gehoor. Een perfecte band voor Best Kept Secret. Die, alsof het niks is, het hele veld meeneemt. Back to basic.
‘Right Thoughts, Right Words, Right Actions’ is het vierde studio album van de Schotse band Franz Ferdinand. Dat deze titel niet wat loze woorden zijn, maken ze meer dan waar tijdens het intense optreden op Stage One. De frontman Alex Kapranos weet precies hoe hij de energie van zijn nummers over brengt op de festivalgangers. In combinatie met de catchy rifjes die aanwezig zijn in zo’n beetje al hun singles zorgt dit voor een van de meest dansbare acts van het festival. Dat de bezoekers hier gebruik van maken is een understatement. Bij nummers als ‘Take Me Out’ en ‘No You Girls’ verandert het festivalterrein in een grote dansvloer waarop niemand stil blijft staan. Het is een waar feest om zo een dag af te kunnen sluiten.

Voor de mensen die nog niet uitgedanst zijn na de headliner is er altijd nog Stage Four. Doordat deze danslocatie eigenlijk niet veel meer is dan een cirkel van containers met daarin een DJ booth, komt deze plek vrij underground over. Wanneer de muziek in volume daalt naarmate de nacht vordert en de line-up hoofdzakelijk bestaat uit St. Paul, voelt het geheel een beetje als een gemiste kans. Ondanks dit alles is het een fijne plek om je dag te eindigen.

FOTOGRAFIE: Bas van der Vorm  

123456
Babyshambles foto Best Kept Secret 2014 - dag 2 Babyshambles foto Best Kept Secret 2014 - dag 2 Babyshambles foto Best Kept Secret 2014 - dag 2 Babyshambles foto Best Kept Secret 2014 - dag 2 Babyshambles foto Best Kept Secret 2014 - dag 2 Babyshambles foto Best Kept Secret 2014 - dag 2 Babyshambles foto Best Kept Secret 2014 - dag 2 Babyshambles foto Best Kept Secret 2014 - dag 2 Babyshambles foto Best Kept Secret 2014 - dag 2 Metronomy foto Best Kept Secret 2014 - dag 2 Metronomy foto Best Kept Secret 2014 - dag 2 Metronomy foto Best Kept Secret 2014 - dag 2 Metronomy foto Best Kept Secret 2014 - dag 2 Metronomy foto Best Kept Secret 2014 - dag 2 Metronomy foto Best Kept Secret 2014 - dag 2
 
123456
 
festival logo

BEST KEPT SECRET 2014 - DAG 3Na een overweldigend debuut vorig jaar vindt Best Kept Secret in 2014 voor de...

festival logo

TUCKERVILLE 2014 Tuckerville in de Grolsch Veste in Enschede stond vooral in het teken van The...