Queensrÿche

 • Cityrock Leeuwarden 2016
  © Rene van Koll
 • Cityrock Leeuwarden 2016
  © Rene van Koll
Uit: Seattle, WA - Amerika

Queensryche werd in 1981 opgericht door de gitaristen Chris DeGarmo en Michael Wilton, tezamen met Eddie Jackson (bas) en Scott Rockenfield (drums). Na verloop van tijd voegde zanger Geoff Tate zich bij de band. Queensryche is net als vele grunge bands afkomstig uit Seattle, Washington.
In de vroege jaren tachtig nam de band een EP en twee albums op: 'Queensryche'(1981), 'The Warning'(1983) en 'Rage for Order'(1985). Ondanks de overduidelijke invloeden van bands als Iron Maiden en Judas Priest en de in die tijd populaire glammetal, onderscheidden deze album zich door ingewikkelde, niet voor de hand liggende composities en doordachte teksten.
Het album 'Operation:Mindcrime' (1988) staat te boek als een (cult) klassieker. Met 'Empire' (1990) werd de band bekend bij een groter publiek. Het album 'Promised Land' (1994) heeft een meer introspectief karakter en wordt door velen gezien als een compositioneel en tekstueel meesterwerk.
Op het album 'Hear in the Now Frontier' (1997) experimenteert men met een meer rechttoe rechtaan aanpak voor haar composities. Gitarist Chris DeGarmo kondigt begin 1998 zijn vertrek uit de band aan. DeGarmo is tot dan toe de belangrijkste componist in de band geweest en de toekomst van Queensryche is onzeker.
Met Kelly Gray neemt men 'Q2K' (1999) op, maar Gray verlaat de band twee jaar na de release van dit album.
In 2002 wordt bekend dat Queensryche in de originele bezetting (dus met DeGarmo) aan een nieuwe plaat werkt. Dit levert het album 'Tribe' (2003) op.
Gedurende de wereldtour ter promotie van 'Tribe' staat gitarist Mike Stone, die het nummer 'Losing Myself' op aan het album bijdroeg, met Queensryche op de planken.

OUDE OPTREDENS VAN Queensrÿche

 • 08 dec `19
 • 03 dec `19
 • 09 - 11   aug
 • 09 - 11   aug
 • 03 aug `19
 • 01 - 03   aug
 • 22 jun `17
 • 16 - 18   jun
 • 16 - 18   jun
 • 02 - 03   sep
Beijk alle oude (41) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Queensrÿche

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Queensrÿche. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Queensrÿche

Beijk alle oude (41) oude optredens

FOTO'S VAN Queensrÿche

Foto Queensrÿche te Cityrock Leeuwarden 2016 Foto Queensrÿche te Into The Grave 2019, Zaterdag Foto Queensrÿche te Cityrock Leeuwarden 2016 Foto Queensrÿche te Cityrock Leeuwarden 2016 Foto Queensrÿche te Bospop 2009 Foto Queensrÿche te Cityrock Leeuwarden 2016
 
Bekijk alle 58 foto's van Queensrÿche

Queensrÿche NIEUWS

Al het Queensrÿche nieuws

CD-RECENSIES

Queensrÿche The Verdict cover

Queensrÿche - The Verdict

In de laatste decennia van de vorige eeuw was Queensrÿche een toonaangevende progmetalband. Met de doorbraakalbums Operation Mindcrime en Empire werd een...

Queensrÿche Condition Hüman cover

Queensrÿche - Condition Hüman

Nu het stof is gaan liggen kunnen we pas echt overzien wat de schade is van de onverkwikkelijkheden die de laatste jaren het Queensrÿche kamp hebben bezig gehouden....

Queensrÿche Queensryche cover

Queensrÿche - Queensryche

De soap rond Queensrÿche is helaas nog niet ten einde. Nog dit jaar moet er een uitspraak komen over wie er nu gebruik van de naam mag maken: De band rond zanger Geoff...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: