FinchTown

Uit: Vinkeveen - Nederland

Er was eens...

Een band die ermee ophield. Ja, want dat was het begin van FinchTown!

Begin 2010 hielden the Girlies ermee op en gingen ze zonder leadgitarist en zangeres verder onder een andere naam (the F1rst).Na het vertrek van de zangeres werd gelijk gezocht naar een waardige vervangster en ze werd gelukkig snel gevonden. Bij de eerste auditie was de klik direct daar en konden we weer verder.

Met een erfenis van nummers van the Girlies hadden ze al snel een optreden in het vooruitzicht. Na enige tijd gespeeld te hebben zonder tweede gitarist vonden zij het geluid toch wat kaal en er voegde zich al snel een oude bekende bij de band; de voormalige tweede gitarist van the Girlies.

Na goed overleg hebben de band en de bassiste besloten niet langer samen verder te gaan dus moesten zij ook hiervoor een vervanger (of -ster(!)) vinden. Het geluk was aan onze zijde en binnen no-time waren wij weer voorzien van een bassiste!

Medio juni 2010. De band is weer op volle sterkte en onder de naam The F1rst zijn ze hard bezig met nieuwe (eigen) nummers. Maar ja... die naam hè.... Het was heel snel bedacht (uit noodzaak) en eigenlijk vonden ze de naam allemaal niet zo sterk. Vele sessies hebben ze nagedacht over een naam, maar idee na idee werd afgeschoten. Steeds konden ze geen democratische meerderheid vinden.Tot aan 29 december. Weer een sessie èn eindelijk een naam waar ze het allemaal over eens zijn... FinchTown is een feit! Hoe ze op die naam zijn gekomen...? Vraag het ze eens bij een optreden... Leuk verhaal ;-P

Met puntige popmuziek overgoten in een rocksausje (er wordt immers van je verwacht dat je je muziek in een hokje kan duwen) spelen ze overwegend eigen nummers, hier en daar aangevuld met een verrassende cover.

OUDE OPTREDENS VAN FinchTown

  • 31 mrt `11

KOMENDE OPTREDENS VAN FinchTown

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van FinchTown. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.