ARTIEST: Mastodon

Uit: Atlanta - Amerika    Genre(s): Metal - metal Metal - heavy metal

Mastodon is een moeilijk in een hokje te plaatsen metalband die in 2001 hun eerste EP genaamd "Lifesblood" uitbracht, waarna de Amerikanen aan een bliksemcarriere begonnen. Hun eerste full length "Remission" betekent het startsein voor een Europese tour in 2002. In 2004 ging het balletje echt aan het rollen met het uitbrengen van conceptalbum "Leviathan". Het verhaal van Moby Dick kon rekenen op veel positieve kritieken, maar deed het ook commercieel gezien goed. Na de overstap naar het grote Warner, werd er onterecht gevreesd voor een commerciele knieval. Het in 2006 uitgebrachte "Blood Mountain" was namelijk experimenteler dan ooit tevoren. Hierna verscheen ook het album "Crack The Skye" in 2009. Twee jaar later verscheen het album "The Hunter". Dit album kreeg benoemingen van Metal Hammer als Album of the Year.

OUDE OPTREDENS VAN Mastodon

Beijk alle oude (96) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Mastodon

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Mastodon. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Mastodon

Beijk alle oude (96) oude optredens

FOTO'S VAN Mastodon

Foto Mastodon te Graspop Metal Meeting 2014 dag 2 Foto Mastodon te Fortarock 2013 Foto Mastodon te Graspop Metal Meeting 2011 Foto Mastodon te Sonisphere France 2011 Foto Mastodon te Graspop Metal Meeting 2009 Foto Mastodon te Mastodon - 27/06 - TivoliVredenburg
 
Bekijk alle 92 foto's van Mastodon

Mastodon NIEUWS

Al het Mastodon nieuws

video's Mastodon

Video: Mastodon deelt hectische jaren met de fans

Mastodon deelt hectische jaren met de fans

In tegenstelling tot de meeste metalbands is het de Amerikaanse progressieve metalband Mastodon...

video's Mastodon

Video: Mastodon deelt hectische jaren met de fans
videoMastodondeelthectischejaren met defans

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: