ARTIEST: Swinder

Uit: Groningen - Nederland

Geboren en getogen onder de rook van Groningen stad en met een Groninger woordenschat beperkt tot 'moi' wil singer-songwriter Bas Schroder (1983) jarenlang niets weten van het dialect dat in zijn geboortedorp gesproken wordt. Na een aantal studies, baantjes, bandjes en harten versleten te hebben volgen rond 2012 de eerste voorzichtige pogingen iets in het dan nog exotische Gronings te schrijven.

Niet gehinderd door enige kennis van het dialect en zodoende met het Groninger Woordenboek van K. ter Laan op tafel ontstaan onder de naam Swinder ​(Zwerver) de eerste teksten. Over gebroken harten en kapotte klokken, over drank, landbouw en werkloosheid: Skik ​meets Big Star.

Swinderzingt in het dialect van zijn thuisplaats, dus kan voor buitenstaanders nog wel eens moeilijk te verstaan zijn. Samen met drummer, bassist en toetsenist maakt hij melancholieke popliedjes en up-tempo folk-rock.

OUDE OPTREDENS VAN Swinder

Beijk alle oude (55) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Swinder

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Swinder. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Swinder

Beijk alle oude (55) oude optredens

FOTO'S VAN Swinder

Foto Swinder te Tim Knol - 17/03 - TivoliVredenburg Foto Swinder te Tim Knol - 17/03 - TivoliVredenburg Foto Swinder te Tim Knol - 17/03 - TivoliVredenburg Foto Swinder te Tim Knol - 17/03 - TivoliVredenburg
 
Bekijk alle 4 foto's van Swinder

Swinder NIEUWS

CD-RECENSIES

Live gezien door: