Ruben Plazier

Nederland

Ruben Plazier (geboren in 1998 te Delft) begon met het bespelen van de piano op 6 jarige leeftijd. Hij kreeg lessen van o.a. : Mateja Tops, Selen Apaydin, Tim Krakers, Amelia Santoso. Op dit moment van Stephane de May.

In 2012 werd hij aangenomen door de “Talentenklas”. In deze klas wordt veel aandacht besteedt aan: samenspel, podium presentatie, het schrijven van je eigen muziekstuk en de algemene muziektheorie leer. In 2012 schreef hij zijn eerste stuk. Genaamd Pyramus & Thsibe naar de Griekse mythe over Pyramus & Thsibe. Dit stuk heeft hij geschreven in een modern klassieke stijl. Hij heeft dit stuk op meerdere concerten gespeeld. Samenspelen doet hij ook erg graag. Zo speelt hij o.a. stukken voor 2 piano’s en quatre-mains samen met een andere pianist, Stukken voor Alt viool en Piano en speelt hij in een kwartet. Klavecimbel spelen doet hij ook nog. Dit als begeleidend instrument in het Drechtsteden Jeugd Orkest.

Ook heeft hij al een aantal bewerkingen onder zijn naam staan waaronder: de fuga uit Bach’s Capriccio in Bes voor blaas kwartet en het 1e deel uit het 2e trio van Rachmaninoff voor piano en orkest.

OUDE OPTREDENS VAN Ruben Plazier

  • 30 okt `16
  • 01 jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Ruben Plazier

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Ruben Plazier. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Ruben Plazier