gebroeders Bin

Uit: Goes/Tilburg - Nederland

Floris (22) en Sjoerd Bin (27) (van o.a. broeder Dieleman) uit Goes vormen het Zeeuwse muzikale duo ‘gebroeders Bin’. De twee broeders maken al hun hele leven samen muziek in verschillende bands en settings. Maar een duo vormen was er nog niet van gekomen totdat het idee ontstond om een thema album te schrijven over de Eerste Wereld Oorlog.

Het plan voor dit album vindt zijn oorsprong in verschillende indrukwekkende bezoeken aan het voormalig front rond Ieper, in Vlaanderen. De onmenselijke tragiek van wat zich daar heeft afgespeeld vraagt erom steeds op andere manieren verteld te worden, zodat deze geschiedenis niet wordt vergeten. Ondanks deze tragedie gaf het landschap van nu met haar monumenten en ‘sites’ de inspiratie voor het album van gebroeders Bin. Zij zijn opzoek gegaan naar persoonlijke verhalen, uit Vlaanderen maar ook uit hun eigen streek: Zeeland, en hebben deze vertaald in hun liedjes. In 2014 is het precies 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon.

De muziek kenmerkt zich door akoestische instrumenten en sluit steeds zo dicht mogelijk aan bij het verhaal dat gezongen wordt: rauw, emotioneel. De teksten zijn gebaseerd op dagboeken en getuigenissen. Het album is geproduceerd door Pim van de Werken ( o.a. broeder Dieleman en Meindert Talma ) .

Nu hopen gebroeders Bin met dit album een stukje van het verhaal van de Eerste Wereld Oorlog te kunnen vertellen door hun muziek.

OUDE OPTREDENS VAN gebroeders Bin

  • 12 - 13   nov
  • 03 - 05   jun

KOMENDE OPTREDENS VAN gebroeders Bin

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van gebroeders Bin. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN gebroeders Bin

CD-RECENSIES

gebroeders Bin Brieven - Liederen Over De Oorlog Van 14-18 cover

gebroeders Bin - Brieven - Liederen Over De Oorlog Van 14-18

Het is dit jaar precies honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Om die reden wordt op verschillende...