ARTIEST: Ian Siegal

Engeland    Genre(s): Roots - acoustic blues Roots - blues Roots - bluesrock

Zijn eerste muzikale herinneringen waren de platen van Buddy Holly, Jerry Lee Lewis, Elvis en Little Richard. Echter bij het horen van onnavolgbare Muddy Waters werd hij gebeten door de gepassioneerde obsessieve blues-bug.

De 33-jarige Ian Siegal is zonder twijfel de meest getalenteerde muzikant in de Britse bluesscene van de afgelopen jaren. Zijn eerste optreden op 16-jarige leeftijd was als zingende roadie in de band van zijn neef. Hij trok zijn rauwe hese bluesstrot open en blaasde het publiek volkomen van de sokken. Pas twee jaar later leert hij zichzelf gitaar spelen. Hij groeit al snel uit tot een van de populairste bluesmuzikanten van het land, waarbij hij zich focust op de meer traditionele kant van de blues, met artiesten als Howlin' Wolf. De laatste jaren wordt de Brit ook steeds populairder in de rest van Eruopa.

OUDE OPTREDENS VAN Ian Siegal

Beijk alle oude (124) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Ian Siegal

OUDE OPTREDENS VAN Ian Siegal

Beijk alle oude (124) oude optredens

FOTO'S VAN Ian Siegal

Foto Ian Siegal te Moulin Blues 2008 Foto Ian Siegal te Robert Cray - 26/09 - TivoliVredenburg Foto Ian Siegal te Rocking The Blues 2006 Foto Ian Siegal te Bluesfestival Hoogeveen 2014 Foto Ian Siegal te Robert Cray - 26/09 - TivoliVredenburg Foto Ian Siegal te Bluesfestival Hoogeveen 2014
 
Bekijk alle 13 foto's van Ian Siegal

Ian Siegal NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: