ARTIEST: Ian Parker

Engeland    Genre(s): Roots - blues

Ian Parker is een bijzonder bekwame singer-songwriter met diepzinnige, soms zelfs literaire teksten en brengt deze met een karakteristiek stemgeluid, verankerd met emotie. Zijn gave om de naakte waarheid en oprechte gevoelens met het publiek te delen, is wat hem onderscheidt.

Ian heeft een kenmerkende, expressieve gitaarstijl, waardoor het niet verwonderlijk is dat hij ook in het bluescircuit populair is geworden. Echter, de waarheid is, Ian is géén bluesmuzikant! Roots muziek blijft de fundering van zijn stijl, maar zijn artistieke ontwikkeling heeft geen grenzen, de nadruk ligt puur op het amuseren van de aanwezigen, niet alleen de gitaar fans.

Na aanbeveling van de Amerikaanse platenproducer David Z (Prince – Purple Rain), tekende Ian in 2003 een platencontract bij Ruf Records, en nam zijn carrière aanvang. Zijn debuutalbum ‘INSIDE’ (Ruf1094) werd in oktober van dat jaar uitgebracht.

De terugkomst uit Amerika in september 2005, markeerde het begin van een langdurig creatief en artistiek proces, voortkomend uit zijn herontdekking van de roots artiesten, die tijdens zijn tienerjaren een grote bron van inspiratie waren. Dit resulteerde in het in januari 2007 uitgebrachte album ‘WHERE I BELONG’ (Ruf1120). De producer van deze cd is niemand minder dan Matt Butler, een man met een indrukwekkende cv, waarop ook de naam Sir Paul McCartney prijkt. De hieruit voortvloeiende promotietoer bracht vervolgens de opnames van ‘THE OFFICIAL BOOTLEG’ (MT006) tot stand. Dit album geeft de hoogtepunten weer van een aantal UK optredens tijdens het laatste gedeelte van zijn tour. Deze, in totaal achttien maanden durende, vermoeiende tour, bracht hem door Europa en de Verenigde Staten.

OUDE OPTREDENS VAN Ian Parker

  • 24 okt
  • 05 apr `15
  • 31 - 01   mei
  • 28 mei `13
  • 01 - 02   jun
  • 27 nov `11
  • 19 dec `10
  • 14 - 16   jan
  • 21 - 24   mei
  • 17 mei `09
Beijk alle oude (39) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Ian Parker

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Ian Parker. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Ian Parker

Beijk alle oude (39) oude optredens

FOTO'S VAN Ian Parker

Foto Ian Parker te Highlands Festival 2009 Foto Ian Parker te Highlands Festival 2009 Foto Ian Parker te Highlands Festival 2009 Foto Ian Parker te Moulin Blues 2006 Foto Ian Parker te Culemborg Blues 2006 Foto Ian Parker te Culemborg Blues 2006
 
Bekijk alle 6 foto's van Ian Parker

CD-RECENSIES

Ian Parker Where I Belong cover

Ian Parker - Where I Belong

Ian Parker heeft met zijn nieuwste album Where I Belong zijn tweede studioplaat afgeleverd. De afgestudeerde en inmiddels dertig-jarige psycholoog heeft voor dit nieuwe...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: