VERSLAG: Moulin Blues 2006

Festivalinfo was aanwezig op Moulin Blues 2006 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 53 foto's.

VERSLAG:

12

Moulin Blues, dag 1

Zo, de laatste werkdag van de week zit erop, nu komt hetgeen waar we al een hele tijd naartoe leefden. Moulin bluesfestival te Ospel, het eerste van de volledige reeks bluesfestivals die er weer zitten aan te komen. Het weer zit behoorlijk mee dus totaal geen reden tot klagen. Moulin Blues Ospel is dit jaar toe aan hun 21e editie en de affiche is veelbelovend. Het is zoals steeds weer oergezellig in Ospel en dat is één van de redenen waarom het publiek er altijd talrijk aanwezig is,ondanks het vroege aanvangsuur op vrijdag en zaterdag. Helaas is uw dienaar van dienst net iets te laat waardoor de eerste band J.W. Jones al bezig is. We komen binnengevallen midden in de klasse drumsolo van Jeff Asselin. J.W Jones staat voor klasse Texas blues voorzien van schitterende arrangementen voor sax en gitaar. Een band die staat als een huis en ook al dadelijk de goedkeuring geniet van het publiek.
Als 2de op het programma staat Matt Shofield, iedereen wel bekend als de gitarist die vorig jaar nog op menig podium stond aan de zijde van Ian Siegel. Momenteel opnieuw op vele festivals te bewonderen met aan z’n zijde Jonny Henderson op Hammond en Evan Jenkins op drums. Hun mengelmoes van blues vermengd met jazz en funk gaat er bij het publiek en ondergetekende in als zoete broodjes. Wat blijkbaar niet lukte op De Nacht Van De Blues te Wuustwezel (B) lukt hier in Ospel voortreffelijk.
Iedere blues - en rootskenner weet wat er hen te wachten staat bij het horen van een bandnaam als Shawn Sahm & The Tex Mex Experience: Een hoge dosis partymuziek met brio gebracht. We krijgen nummers uit het heden en verleden voor geschoteld zoals o.a. de klassiekers “Teeny Bopper” en “Wasted days & Wasted Nights”. En ja, zelfs een gedeeltelijk Nederlandse versie van “In De Hemel Is Geen Bier” perfect gezongen voor deze rasechte Amerikanen uit Texas. Van hun binnenkort te verschijnen CD krijgen we het sterke “Too Little , Too Late” te horen. Sterke performance van een klasse band met maar liefst 4 solozangers.
Omstreeks 21:45h is het de beurt aan een dame waar velen op zitten te wachten, niemand minder dan bluesdiva Susan Tedeschi doet haar intrede. Stijlvol leidt ze haar band en bespeeld ze het voltallige publiek. Dit is een topvrouw, klasse muzikante en perfecte entertainster. Het publiek hangt aan haar lippen als ze het zeer gevoelige “lord Protect My Child” brengt. Soms scheurend dan weer teder brengt ze haar nummers. Ze wordt wel eens vergeleken met Bonnie Rait met dit ene grote verschil, Ze geeft zich voluit en denkt er niet aan het rustiger aan te doen.
Als afsluiter werd gekozen voor de iedereen bekende Robert Cray. Bij deze keuze zijn de meningen verdeeld, You love him or you hate him. Hij opent met “Phonebooth” en ondergetekende houdt het voor gezien. Het was een zware maar meer dan aangename dag, vooral dankzij de meer dan schitterende affiche van de eerste dag. Op weg naar de wagen horen we nog “It’s Because Of Me”. Op naar dag 2 met nog meer hoogtepunten.

12

FOTOGRAFIE:

12345
Grayson Capps foto Moulin Blues 2006 Grayson Capps foto Moulin Blues 2006 Grayson Capps foto Moulin Blues 2006 Erja Lyytinen foto Moulin Blues 2006 Aynsley Lister foto Moulin Blues 2006 Ian Parker foto Moulin Blues 2006 Erja Lyytinen foto Moulin Blues 2006 The Gourds foto Moulin Blues 2006 The Gourds foto Moulin Blues 2006 The Gourds foto Moulin Blues 2006 The Gourds foto Moulin Blues 2006 JW Jones foto Moulin Blues 2006
 
12345
 
festival logo

BEVRIJDINGSFESTIVAL ZUID HOLLAND 2006In heel Nederland vindt vandaag het Bevrijdingsfestival plaats. Natuurlijk...

festival logo

BEVRIJDINGSFESTIVAL FLEVOLAND 2006 Vanaf het jaar 1994 worden er op 5 mei in alle provincies en in onze...