VERSLAG: Bevrijdingsfestival Zuid Holland 2006

Festivalinfo was aanwezig op Bevrijdingsfestival Zuidholland 2006 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 16 foto's.

VERSLAG:

Bevrijdingsfestival Zuid Holland

In heel Nederland vindt vandaag het Bevrijdingsfestival plaats. Natuurlijk ontbreekt een versie in Rotterdam niet. De festivallocatie is net als vorig jaar naast en onder de Erasmusbrug. Het terrein voor het hoofdpodium loopt af zodat iedereen de band goed kan zien. Ook in Rotterdam was het dit jaar uitstekend weer. Het was zelfs zo warm dat menig bezoeker schaduw zocht bij bijvoorbeeld het kleine binnen podium onder de brug.

Ziggy mag met zijn Dancehall het Bevrijdingsfestival openen. Het toegestroomde publiek is nog niet massaal maar wel enthousiast. Niet verwonderlijk want de kwaliteit van zang evenaart cd kwaliteit. Ziggy is overduidelijk blij dat hij mag spelen. Ziggy is zichtbaar tevreden met het publiek. De reacties uit het publiek beantwoordt hij breed zwaaiend.

Op het hoofdpodium gaat de vrolijkheid door met Mala Vita. Deze band maakt vlotte dansbare zigeuner achtige muziek. Een groot deel van het publiek blijkt voor Mala Vita te zijn gekomen. Het terrein voor het podium loopt akelig leeg na het bekende slotnummer “Bella Ciao”.

Hierna is het de beurt voor de winnaar van de pop prijs Zuid Holland. Sauna West is de naam van deze band. Deze Rotterdamse formatie is “geschifter” dan hun grote voorbeeld The Hives. Zanger Peter de Koning doet van alles op het podium zolang het maar fout is. Toch weet het publiek hier van te genieten. Het optreden is meer vermakelijk dan goed, want Peter vergeet nog wel eens dat hij tussen alle gekkigheid door ook nog moet zingen. De zang klinkt vaak hijgerig. Komt dit soms het door de opwinding? Het optreden wordt na een nummer onverwachts afgebroken. Het programma is namelijk iets uit gelopen en The Sheer kan niet wachten.

Er wordt snel omgebouwd. Dit opbouw proces komt stil te liggen wanneer het materiaal op is. Het is nu wachten tot The Sheer met de laatste elektronica arriveert. Hierdoor is de opbouw chaotisch. Het viertal start niet met Morning/ Evening maar met Stormy Weather in verband met tijdgebrek Het geluid is door de chaotische opbouw mat.

Juliano Rodrigues komt namens het goede doel op het podium. Zijn podiumvrees is na het eerdere optreden in Friesland nog altijd niet verdwenen. Toch krijgt Juliano een warm applaus zodra duidelijk wordt dat hij strijd voor vrijheid van meningsuiting. Hierna pakt The Sheer de draad weer op met The Right Girl That Lost Her Mind. In de tijd dat Juliano bezig is met zijn SMS actie heeft de geluidsman goed nog eens goed naar zijn schuifjes gekeken. Het geluid is namelijk ineens stukken beter. Door het verbeterde geluid komt The Sheer stukken beter uit de verf. Right Now is het laatste nummer waarna The Sheer vlot haar spullen in pakt voor de rest van de tour.

Het programma na The Sheer is nog lang niet afgelopen. Na The Sheer verandert het programma langzaam in de richting van Dance. Graag had uw verslaggever langer nog op dit gezellig festival gebleven, maar aangebrande armen en hoofdpijn geven aan dat het beter is om af te koelen uit de zon.

FOTOGRAFIE:

12
Mala Vita foto Bevrijdingsfestival Zuid Holland 2006 Mala Vita foto Bevrijdingsfestival Zuid Holland 2006 Mala Vita foto Bevrijdingsfestival Zuid Holland 2006 Mala Vita foto Bevrijdingsfestival Zuid Holland 2006  foto Bevrijdingsfestival Zuid Holland 2006 Saunawest foto Bevrijdingsfestival Zuid Holland 2006 Saunawest foto Bevrijdingsfestival Zuid Holland 2006 Saunawest foto Bevrijdingsfestival Zuid Holland 2006 Saunawest foto Bevrijdingsfestival Zuid Holland 2006 The Sheer foto Bevrijdingsfestival Zuid Holland 2006 The Sheer foto Bevrijdingsfestival Zuid Holland 2006 The Sheer foto Bevrijdingsfestival Zuid Holland 2006
 
12
 
festival logo

FOREVER YOUNG 2006Halverwege mei werd dit jaar de 16e editie van dit gratis toegankelijke...

festival logo

MOULIN BLUES 2006 Zo, de laatste werkdag van de week zit erop, nu komt hetgeen waar we al een...