Nooit meer een Loveparade na drama Duisburg

Door RobZ op 25 juli 2010 - 13:38 1 Na het drama van gisteren in Duisburg zal er nooit meer een Loveparade gehouden worden. Dat hebben de autoriteiten en organisatie van het dansevenement in Duitsland besloten na de tragedie, die zaterdag aan negentien bezoekers het leven kostte. Voor 2011 stond het evenement gepland in Gelsenkirchen.

Zestien van de negentien dodelijke slachtoffers zijn inmiddels geïdentificeerd. Het gaat om twaalf Duitsers en vier personen uit Nederland, Australië, China en Italië tussen de twintig en veertig jaar oud. Zeker 342 mensen raakten gewond toen paniek uitbrak in de menigte op weg naar het festivalterrein.Lowlands_2010_logo46

LAATSTE NAMEN LOWLANDS: O.A. BALTHAZAR, ASIWYFALowlands heeft vanochtend de allerlaatste muzieknamen bekendgemaakt. Hiermee...

loveparade12

DODENTAL LOVEPARADE OPGELOPEN TOT ZEKER 15 Het dodental bij de Loveparade in Duisburg is opgelopen tot zeker vijftien....

REACTIES

Avatar Iksie
zo 25 jul 2010 14:02

Iksie Het was zowieso al de laatste Love Parade ooit... Drama of geen drama..

 0
Avatar Iksie
zo 25 jul 2010 14:05

Iksie of naja.. dat zei mn zwager iig....

 0
Avatar NaturelFlavor
zo 25 jul 2010 14:28

NaturelFlavor @ Iksie: Volgens het nieuwsbericht niet. Snap de beslissing van de organisatie en de autoriteiten helemaal. Snap niet hoe het überhaupt zo ver is kunnen komen..

 0
Avatar Lepelkoekje
zo 25 jul 2010 15:13

Lepelkoekje Goede zet ja? Ik vind het maar raar. Het is niet eens duidelijk waardoor die paniek nu is precies is uitgebroken (althans, ik kan dat nergens vinden).

Het lijkt erop dat het eerder met die tunnel en de drukte te maken had dan het event zelf. Ze kunnen er beter van leren in plaats van het ene event af te schaffen terwijl het evengoed op een ander event had kunnen gebeuren.

 0
Avatar Dwaaltje
zo 25 jul 2010 15:25

Dwaaltje @lepelkoekje

dan moet je mss iets beter zoeken; er raakte paniek omdat er teveel mensen naar binnen en buiten wouden daardoor was het veelste druk in de tunnel, toen wouden mensen vluchten via noodtrap maar die was versperd, doordat de mensen van de noodtrap op de menigte vielen raakte er dus paniek!
bron: nos

 0
Avatar Butters
zo 25 jul 2010 16:16

Butters Als je maar ruimte hebt voor 500.000 bezoekers terwijl de vorige edities 3 keer zoveel mensen trokken ben je erg fout of stom bezig.

 0
Avatar skraggy
zo 25 jul 2010 17:28

skraggy Love parade is populair in heel Europa en gratis, dus je kan nooit inschatten wat er op af komt!
Dit soort gratis evenementen kunnen gewoon niet meer.
Typisch duits beleid, er mag veel en als het fout loopt grijpen ze in.
Rock am Ring camping: nylon tentjes staan tegen elkaar aan, kampvuren ertussen, er wordt van alles in dat vuur gegooid en het mag allemaal, ook daar gaat het nog eens fout met al dat nylon en vuur....

 0
Avatar Tmaartje
zo 25 jul 2010 20:07

Tmaartje Natuurlijk is het een trieste zaak. Ik vind het alleen nogal gemakkelijk om te zeggen we schrappen dit evenement. Als ze gewoon kaartjes tegen een redelijke prijs gaan verkopen kunnen ze de bezoekersaantallen in de hand houden en kunnen nog duizenden mensen een fijne dag hebben.

Regeltjes zijn soms zo verkeerd nog niet. Dat blijkt maar weer.

 0
Avatar Lepelkoekje
zo 25 jul 2010 20:56

Lepelkoekje @Dwaaltje

Thanks! Dat stukje dat mensen van de trap vielen had ik niet meegekregen; ik kon alleen maar lezen dat er simpelweg 'paniek' was, maar waardoor... nou ja. :)

 0
geen avatar
zo 25 jul 2010 21:21

dikkie is allemaal heel erg voor nabestaande maar om nooit meer love parade te houden gaat wel erg ver is is toch ook nog steed roskilde na het drama.

 0
Avatar SnarfLiono
zo 25 jul 2010 22:42

SnarfLiono Het is in ieder geval afgelopen met gratis evenementen en dat was toch wel het belangrijkste kenmerk van de Love Parade

 0
geen avatar
ma 26 jul 2010 11:44

shibaku Ze kunnen bandjes, weggeven die toegang bieden tot het terrein?

 0
Avatar ralluf
ma 26 jul 2010 11:45

ralluf Gratis evenementen kunnen nog best, maar men met een keus maken:

- óf een onbegrensd gebied. In Berlijn waren er geen problemen met de drukte omdat die zich als het moest over de hele stad kon verspreiden.
- óf een begrensd gebied, maar dan moet je een beperkt aantal bezoekers toelaten. Dit kan d.m.v. tellen en op een gegeven moment de deur dicht, of door het verspreiden van (gratis) kaarten vooraf.

Hoe dan ook; erg triest dit en begrijpelijk dat de organisatie hier niet mee doorgaat en dat je de naam Loveparade in de toekomst niet meer gebruikt voor een evenement.

 0
Avatar Haario
ma 26 jul 2010 12:07

Haario @ralluf Je slaat de spijker op de kop. De manieren die je noemt zijn volgens mij ook de manieren waarop men in Nederland gratis evenementen organiseert.

Snap daarom ook niet hoe men de Love Parade dit keer op deze manier heeft kunnen organiseren. Het terrein was volgens mij best mooi, maar men had gewoon de bezoekersaantallen moeten begrenzen.

 0
Avatar MaybexMemories
ma 26 jul 2010 13:18

MaybexMemories @Ralluf

Ze hebben de boel ook afgesloten toen het vol was, dat was de hele reden van dit gebeuren. De enige toegang was middels een tunnel, de poorten gingen dicht, niemand kon er meer in, mensen raken gefrustreerd. Wat krijg je dan : Paniek... Ik snap ook niet dat die mensen van de organisatie een enkele toegang door een tunnel maken......Ze hadden gewoon gelijk de "nooduitgangen" moeten gebruiken, niks aan t handje. Erg triest dat dit gebeurt, erg triest dat ze stoppen. Ik ben voor kaartjes, anders voor een symbolische bijdrage van 2 euro incl een gratis drankje daar? :)

 0
Avatar ralluf
ma 26 jul 2010 13:38

ralluf @ MaybexMemories: dat klopt, maar zij hebben de "deur" gesloten toen de tunnel vol stond. Toen was het al te laat. Dat was inderdaad zelfs het probleem. Zoals ik het bedoel had men vóór de tunnel de mensen moeten tellen. En daar de boel af moeten sluiten. Voordat je iemand toe laat in de tunnel, moet je kijken of er bij de uitgang nog wel plek is. Dat is hier niet gebeurd.

(Een autotunnel wordt ook afgesloten bij drukte/filevorming, niet nadat de boel binnenin al helemaal vast staat.)

Voor de tunnel was veel uitwijkmogelijkheid (heel Duisburg); in en na de tunnel was de ruimte beperkt.

 0
Avatar FutureLine
do 29 jul 2010 10:47

FutureLine ralluf schreef:
@ MaybexMemories: dat klopt, maar zij hebben de "deur" gesloten toen de tunnel vol stond. Toen was het al te laat. Dat was inderdaad zelfs het probleem. Zoals ik het bedoel had men vóór de tunnel de mensen moeten tellen. En daar de boel af moeten sluiten. Voordat je iemand toe laat in de tunnel, moet je kijken of er bij de uitgang nog wel plek is. Dat is hier niet gebeurd.

(Een autotunnel wordt ook afgesloten bij drukte/filevorming, niet nadat de boel binnenin al helemaal vast staat.)

Voor de tunnel was veel uitwijkmogelijkheid (heel Duisburg); in en na de tunnel was de ruimte beperkt.


Dat is niet helemaal waar, door mis communicatie is de tunnel dus helemaal niet dicht gegaan waar het moest. En toen er paniek is uit gaan breken dacht de politie wel de boel in bedwang te houden door de trappen dicht te houden. En pas toen het daar echt mis ging hebben ze die weer open gegooid. Maar uiteindelijk hadden ze gewoon naar de originele organisator Dr Motte moeten luisteren. Of helemaal open zoals het was. Dus geen hekken en dergelijken. Of kaarten voor een 10 euro moeten verkopen welke als entree dienen en daarna weer in te ruilen zijn tegen drinken. Dan heb je weer een gratis festival. en ook nog eens je bezoekers aantal in de hand.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.