Dodental Loveparade opgelopen tot zeker 15

Door Marz667 op 24 juli 2010 - 20:03 1 Het dodental bij de Loveparade in Duisburg is opgelopen tot zeker vijftien. Dit heeft de publieke omroep WDR zaterdagavond gemeld op gezag van de Duitse politie. Daarnaast vielen ongeveer honderd gewonden. 45 van hen zijn er slecht aan toe.

Volgens de WDR kwam het tot de paniek nadat de toegangspoorten van het festivalterrein werden gesloten omdat het voormalige spoorwegemplacement overvol was. Op het festivalterrein is plek voor maximaal 500.000 mensen, maar schattingen gaan er van uit dat zeker 1,4 miljoen mensen het festival wilde bezoeken. In de tunnels, de enige toegangswegen tot het festivalterrein, werden velen verdrukt.

Het feest ging zaterdagavond omstreeks 19.15 uur nog steeds door, zo blijkt uit de liveuitzending van de WDR. Veel mensen wisten nog niet wat er is gebeurd, omdat mobiele telefoons geen bereik meer hebben. De autoriteiten willen dat het festivalterrein langzaam leegloopt om nieuwe opstoppingen te voorkomen.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Loveparade-mensen18

NOOIT MEER EEN LOVEPARADE NA DRAMA DUISBURGNa het drama van gisteren in Duisburg zal er nooit meer een Loveparade...

Geuzenpop 20103

WIN KAARTEN VOOR GEUZENPOP 2010 Recreatiepark Het Rutbeek in Enschede zal ook deze zomer veel bezoekers...

REACTIES

Avatar LunaQueen
za 24 jul 2010 20:33

LunaQueen Bah, afschuwelijk...

 0
Avatar Iksie
za 24 jul 2010 21:50

Iksie Was wel ff schrikken, mijn zwager zat er ook en pakte zn telefoon niet op.
Gelukkig later wel en was er niks aan de hand.. Hij is alweer in NL.
Maar wel afschuwelijk idd... :(

 0
Avatar TEUNNN
za 24 jul 2010 22:31

TEUNNN Jezus. :/

 0
Avatar Zop
zo 25 jul 2010 09:10

Zop Lees net op nu dat er 19 slachtoffers zijn.
RIP

 0
Avatar Kwark92
zo 25 jul 2010 09:39

Kwark92 heftig..
maar zo zie je ook weer dat soms die 'overbodige' regeltjes in Nederland soms wel zin zouden kunnen hebben..?

 0
Avatar pikhaak
zo 25 jul 2010 10:46

pikhaak Het is idd maar goed dat die overbodige regeltjes er zijn denk ik.... verschrikkelijk dit. Het zou na roskilde toch eigenlijk niet meer mogen gebeuren. Hier moet nu echt van geleerd worden.
Sterkte voor iedereen daar.

 0
Avatar Smellykelly
zo 25 jul 2010 12:53

Smellykelly Verschrikkelijk. Ik krijg echt kippenvel van dit hele gebeuren. Ik heb ook eens bij een concert vooraan gestaan met duizenden mensen die tegen me aan duwen en bijna mijn ribben gebroken, hoewel ik er wel heelhuids vanaf ben gekomen, maar ik kan me ongeveer wel indenken hoe dat gevoeld zou hebben en dat is echt een te gruwelijke dood. Ik snap überhaupt niet dat die mensen niet wat betere maatregelen hebben genomen. Je kunt toch een beetje nadenken, als er ruimte is voor 500.000 mensen en het werkelijke aantal is drie keer vermenigvuldigd.. ik neem het die mensen echt kwalijk nemen dat zoiets heeft kunnen gebeuren. Echt niet normaal.

 0
Avatar SnarfLiono
zo 25 jul 2010 13:24

SnarfLiono Ik neem aan dat dit een gratis evenement was? Zal nu wel helemaal afgelopen zijn daarmee, maar voor de nabestaanden van de slachtoffers helpt dat ook niet, is heel triest dit. 2 jaar geleden op Rock am Ring ook tussen de massa mogen staan bij Metallica en Rage against the machine en mijn conclusie was dat men daar niet handig met grote massa's mensen omgaat. Maar drie keer zoveel mensen als op het terrein passen dan kan je ook niks meer doen denk ik....

 0
Avatar Randier
zo 25 jul 2010 14:35

Randier Zag de beelden en schrok er van. Dood door verdrukking, vreselijk. Ook voor de directe 'verdrukkers', die zullen er wel een trauma aan overhouden.

 0
Avatar Tmaartje
ma 26 jul 2010 05:18

Tmaartje inderdaad echt gruwelijke beelden. wat een chaos moet dat geweest zijn. Ik mag hopen dat dit nooit meer voor zal komen en dat iedereen dit ziet als een leermoment. Ookal is dit voor de slachtoffers en de nabestaanden te laat. RIP

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.