Smeets overwoog afblazen Pinkpop

Door DennisNL op 13 mei 2005 - 11:14 Pinkpop-baas Jan Smeets heeft serieus overwogen de 36e editie van Pinkpop (14-16 mei) af te blazen, zo meldt De Gelderlander vandaag in een interview. Reden hiervoor was de teleurstellende voorverkoop.

"Twee maanden terug heb ik erover gedacht de stekker eruit te trekken. Dat werd mij ook aangepraat. Maar de echte fans van Pinkpop rekenen op me. Bovendien wil ik de traditie niet onderbreken. Daarom: liever door deze dip heen dan die ontwijken", aldus Smeets.

Eerder deze week werd bekend dat er pas 15.000 van de 30.000 kaarten zijn verkocht. Hierdoor zou er 900.000 tot 1,4 miljoen euro minder entreegeld in het laatje komen, maar Smeets wil dit niet bevestigen: "Over geld doe ik geen uitspraken. Ik wil geen medelijden kweken. Dit is mijn risico en dat draag ik met opgeheven hoofd."

Volgens de Pinkpop-baas heeft de teleurstellende kaartverkoop verschillende factoren. Het programma was pas laat rond en grote namen lieten het afweten. "Een paar grote gitaarbands erbij, dan was Pinkpop uitverkocht geweest." The Cure, System Of A Down en Tears For Fears haakten allemaal op het laatste moment af.

Klik hier voor meer informatie over Pinkpop 2005!Njoy 2005

PRIJSVRAAG: 4 X NJOY WEEKENDKAART TE WINNEN!==== Deze Prijsvraag komt helaas te vervallen door het niet door gaan van het...

pinkpop2005_goed

WINNAARS PINKPOP WEDSTRIJD BEKEND! Afgelopen week heeft Festivalinfo in samenwerking met Pinkpop een prijsvraag...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.