Rock Werchter in 2013 naar Limburg?

Door HarmG op 08 februari 2012 - 16:50 1 Herman Schueremans, organisator van het Belgische Rock Werchter, meldt in Het Belang van Limburg, dat het festival de optie gaat bekijken om te verhuizen in 2013. Rock Werchter krijgt dit jaar al een derde podium, maar de organisator droomt van nog meer podia en de terreinen van de voormalige militaire luchthaven in het Limburgse Brustem lijkt daarvoor de ideale locatie.

Sint-Truiden, de gemeente waarin Brustem ligt, ziet het festival in ieder geval liever vandaag dan morgen komen. Er zijn zelfs al investeringen gedaan om het terrein zo snel mogelijk klaar te krijgen voor de organisatie van Rock Werchter. Op dit moment is het technisch gezien nog niet mogelijk om er een veilig en goed georganiseerd festival te realiseren.

Meer informatie over de eventuele verhuizing volgt ongetwijfeld in de loop der tijd. Ondertussen moet Rock Werchter 2012 eerst nog plaatsvinden. Dit jaar staan onder andere Pearl Jam, Skrillex, Red Hot Chili Peppers en The Cure op het festival.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrieffrontstage

NIEUWE JACK WHITE, LANA DEL REY EN MEER IN...We hebben alvast tennisrackets onder onze schoenen gebonden en zijn helemaal...

roskildefestivalnews.jpg1

NIEUWS ROND ROSKILDE EN ROCK FOR PEOPLE De organisatie voegt vandaag twee exotische acts aan de affiche toe....

REACTIES

geen avatar
wo 08 feb 2012 17:18

LostAndFound_x Goed bezig..
Hij wil van Rock Werchter een Pukkelpop-achtig festival maken: in Limburg en met meerdere podia. Ik ga al jaren naar beiden (RW en Pukkelpop), net omdat ze elk hun eigenheid hebben: op Pkp zie je voor een degelijke prijs ook nieuwe bands, op Werchter zie je echte A-headliners, zoals bv Coldplay en Muse, die zal je nooit op Pukkelpop tegenkomen.. Resultaat: ofwel zal 'Werchter revisited' veel duurder worden, ofwel komen er geen A-bands meer.. Zou een enorm spijtige zaak zijn voor de muziekliefhebbers!
(Wat is dan trouwens het punt van het feit dat de organisatie van RW nu gronden zoekt om te herbossen zodat ze bomen kunnen kappen? Dit is niet voor het derde podium, want dat komt er sowieso zonder enige bomenkap..)

 -1
Avatar Megalomaniac
wo 08 feb 2012 17:22

Megalomaniac militaire luchthaven... Weet niet hoe het terrein voor de rest is, maar ik lig persoonlijk toch liever in het gras als er even niks boeiends op het podium gebeurd

 1
Avatar Tr1stan
wo 08 feb 2012 17:32

Tr1stan Hierrrr word ik blij van. Zowel Pinkpop als Pukkelpop als 'Rock Werchter' op steenworp afstand, mocht dit doorgaan. Ik vind die verandering wat betreft meer podia eigenlijk wel positief, dat maakt het programma diverser en wordt er eens meer aandacht besteed aan muziek ipv grote namen.

 -1
geen avatar
wo 08 feb 2012 17:38

zoutwater ik zou er voor de Nederlanders bij vermelden dat het om Limburg in België gaat....

 -1
Avatar Tr1stan
wo 08 feb 2012 17:41

Tr1stan zoutwater schreef:
ik zou er voor de Nederlanders bij vermelden dat het om Limburg in België gaat....


Hee verdorie, ik dacht Limburg in China...

 0
geen avatar
wo 08 feb 2012 17:58

pede De meest militaire luchthavens hebben ook veel groen, dus je hoeft vast niet op het asfalt te liggen, maar lekker op het gras.

Een van de charmes van Werchter is de biertentjes van lokale verenigingen. Hopelijk gaat dat niet verloren.

 -1
Avatar djfundametal
wo 08 feb 2012 19:56

djfundametal laten we zo zeggen dat naar het schijnt niet alleen werchter over deze optie nadenkt maar meerdere grote festivals. dus eigenlijk alle grote festivals op 1 terrein

 -1
geen avatar
wo 08 feb 2012 21:10

kruder Gewoon zoals Roskilde al jaren is dus.
Daarom dus een goed idee, want beter als Roskilde is er nie............

 -1
geen avatar
do 09 feb 2012 01:52

vidaloca Roskilde overrated duur festival voor sacherijnige Denen! Met altijd 2 a 3 aardige namen!

 0
geen avatar
do 09 feb 2012 01:56

jcvaders De geruchten zijn niet nieuw. Maar alle mensen die Werchter al jaren een warm hart toedragen WALGEN hier van!!

Ik stel dat ook voor om het hele gebeuren vanaf 2013 Rock Schueremans te noemen. We gaan dan met z'n allen naar de Schueremans festival camping op de Schueremans vliegbasis en betalen allemaal met Schueremans munten voor Schueremans bier!!! Bah bah bah

We gunnen hem dan ook veel plezier met coldplay, snow patrol, live, lady gaga, Black Eyed Peas, Kesha en overige andere KUT bands!!!

Ik wens dan ook alle mensen die Werchter al die jaren tot een fantastisch succes hebben gemaakt het beste toe, AAN U HEEFT HET NIET GELEGEN....!!!!
Ook alle locale uitbaters, chapeau chapeau chapeau!!! Wat een genoegen u te hebben gekend, we zullen U nooit vergeten...

En Herman, we gaan er deze zomer dan nog maar ene keer tegenaan. Ik begrijp wat we ook zullen doen we nooit aan jouw (financiele) verwachtingen kunnen voldoen. Onze EXCUSES daarvoor....... en succes op je vliegveld!!

 0
Avatar Haario
do 09 feb 2012 08:57

Haario Man, doe even rustig zeg. Festivals bestaan nu eenmaal ook om geld te verdienen en als men dat hiermee doet is dat hun goed recht. Get over it...

 0
Avatar robin78
do 09 feb 2012 09:03

robin78 Ik vind Werchter zo juist wel mooi genoeg. Maximaal 3 podia lijkt mij juist uitstekend. Aan de andere kant hoef ik voor nieuwe locatie minder te rijden dus dat is ook positief.
Ik vind trouwens dat Werchter altijd wel een zeer gevarieerde lineup heeft en Coldplay is op dit moment de grootste band van de wereld dus snap dat ie daar voor gaat.

 0
Avatar robin78
do 09 feb 2012 09:06

robin78 Had Sint Truiden even wat hoger ingeschat dus Werchter is toch dichterbij haha. Scheelt me 20 minuten dus absoluut HOUDEN ZO!!!! haha

 0
Avatar jeroensiep
do 09 feb 2012 13:22

jeroensiep Het mooie aan Werchter vind ik altijd dat er topacts zijn en je ze ook nog fatsoenlijk kunt zien zonder heel lang vooraan te hoeven wachten, dat het zo lekker klein is vind ik juist fijn. Maar als je kijkt naar Rock Im Park, dat is op een zeppelinvliegveld en dat is ook prima te doen met bands zien. Ik ga dit jaar gewoon van het goeie ouwe werchter genieten en kijken wat de toekomst brengt, wie weet word het wel een verbetering.

 0
geen avatar
do 09 feb 2012 18:26

2116 Ik werk bij het cateringbedrjjf dat op werchter staat. Praktisch alle food en drink stands zijn van dezelfde cateraar. Wat betreft die biertenten, ook deze zijn van die cateraar. Hier worden vervolgens verenegingen in gezet. Jaarlijks krijg ik weer het een en ander mee en er word al jaren gesproken over een verhuizing. Brustem heeft voor de organisatie veel meer mogelijkheden. Het liefst blijven ze in werchter maar hier zijn die mogelijkheden er niet. Het boeken van A bands zal werchter zeker blijven doen.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.