Overzicht evenementen Koninginnenacht

Door SaskiaL op 25 april 2012 - 15:21 1 Nog maar een paar dagen en dan is het al zover: de verjaardag van de Koningin. Of eigenlijk de verjaardag van haar moeder en onze oud-koningin Juliana. Maar goed, hoe dan ook genoeg reden om een feestje te vieren deze dag.

Net als ieder jaar zet Festivalinfo de leukste evenementen voor jou op een rijtje. In dit artikel bespreken we de leukste opties voor Koninginnenacht. Klik hier voor onze Koninginnedag aanraders!


Amsterdam
Amsterdam is onze hoofdstad en doet daar met alle eindeloze mogelijkheden zijn naam eer aan. Zowel gratis als met entree zijn er feestjes voor ieder. (Houd er wel rekening mee dat Ajax deze dag mogelijk kampioen wordt, waardoor het wel eens extreem druk kon worden in de lokale kroegen en café's.)

Zo komt Bitterzoet met Rood, Bitter, Blauw. Een hiphop/R&B-feestje welke duurt van 23:00 tot in de late uurtjes en kost €15,-.

Club Air is ten tijde van Koninginnenacht bezig met het vieren van zijn verjaardagsfeestje (€22,50) en bij de Melkweg is het alweer tijd voor de dertiende editie van Electric Deluxe (€25,- exclusief lidmaatschap).

Middenin het centrum is een gratis evenement aan de gang. Op de Vijzelgracht, op het parkeerterrein bij Le Patron, wordt Het Buurtfeest georganiseerd. Een initiatief van Le Patron & Het Klassenfeestje met veel live acts en DJ's. Dio, Sef en Geza Weisz en meer zijn bij dit gratis evenement bij aanwezig.

Meer van de live-muziek? Dan is Muzyqueensnight misschien iets voor je. Van 18:30 tot 0:00 biedt MuzyQ in Amsterdam-Oost een avond met onder meer live-muziek en een barbecue. Dit feest vindt plaats op Atlantisplein 1 en vraagt ook geen entree.


Den Haag
Den Haag kan er ook wat van op 29 april. Waar ze in de Tweede Kamer een hoop afkibbelen, is het daarbuiten niks dan feest en vreugde.

Ten eerste is daar het niet te missen Life I Live Festival. Op het festival zijn maar liefst zeven buitenpodia aanwezig waar onder meer School is Cool, Extince, Morning Parade, New Cool Collective en Bombay Show Pig optreden.

Het festival verspreidt zich door de hele stad, onder andere op het Binnenhof en Spuiplein kan men genieten van muziekoptredens. Naast dit alles is Life I Live ook nog eens gratis toegankelijk.

Ook doet het Paard van Troje een leuke duit in de zak met hun 'Queensnight' waar onder meer de elektro-/breakbeat-/hiphopmuziek van Nobody Beats The Drums uit de speakers knalt. Kaarten kosten €13,50.


Eindhoven
Koninginnedag met een zachte ‘g’ is dit jaar ook de moeite waard om te bezoeken. Zowel de organisatie van Extrema Outdoor, of XO Live natuurlijk, als poppodium de Effenaar zetten dit jaar een mooi feestje neer.

Extrema (‘XO Queen’s Day’) staat als voorproefje op het nieuwe concept van het festival in hartje Eindhoven, op het Stationsplein. Onder andere Henzel & Disco Nova, Mightyfools, en Kraak & Smaak vormen deel van de line-up. Het evenement duurt van 18:00 tot 01:00 uur en de entree is gratis.

In de Effenaar biedt een exclusieve clubshow van de Belgische indiepop sensatie Balthazar en Eindhovenaren Wolfendale. Wanneer je een kaartje voor dit optreden koopt (€15,-) krijg je daarmee gelijk toegang tot het Koninginnenachtfestival van het poppodium. Hier komen onder meer Boemklatsch Equalizer en The Legendary Shack Shakers langs.


Arnhem
Natuurlijk mag ook Arnhem niet in dit rijtje ontbreken. Zoals elk jaar is het in 2012 ook weer tijd voor Oranjefees. Een gratis evenement dat plaatsvindt –net als Life I Live in Den Haag- door de hele stad. Chef’Special en Waylon trappen af met een speciaal dubbelconcert, ook Kraantje Pappie, Ali B en meer komen langs. Arnhem staat naast Amsterdam en Den Haag al jaren bekend als een van de betere 'Koninginnedag/-nacht' steden. Oranjefees gaat op Koninginnedag zelf ook nog vrolijk door.


Een hoop elektronisch geluid dus tijdens koninginnenacht. Vind je dat nou echt helemaal niets? Dan kan je altijd nog naar Groezrock. En als je daar dan toch naartoe gaat, gebruik dan ook onze mobiele app!

Weersvoorspelling
Normaal gesproken is het met Koninginnedag perfect festivalweer. Of dat dit jaar ook weer zo is blijft gissen: waar vorige week nog werd gezegd dat het op Koninginnedag rond de dertien graden zou zijn, zijn de voorspellingen nu alweer een stuk beter.


Bovengenoemde evenementen zijn natuurlijk maar een willekeurige selectie. Ga jij naar een leuker feest? Laat het weten door middel van een reactie, zodat het lijstje wordt aangevuld.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



koninginnedag1

OVERZICHT EVENEMENTEN KONINGINNEDAGNog maar een paar dagen en dan is het al zover: de verjaardag van de...

conversenews

ADV: WIN BIJ CONVERSE EEN SEIKO-HORLOGE MET JE... De Allstars van Converse zijn al jaren een begrip op de Nederlandse...

REACTIES

Avatar maus91
wo 25 apr 2012 16:51

maus91 Amsterdam: Recensiekoninginnennacht:

http://www.facebook.com/events/200841063350661/

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.