Overzicht evenementen Koninginnedag

Door SaskiaL op 25 april 2012 - 16:01 1 Nog maar een paar dagen en dan is het al zover: de verjaardag van de Koningin. Of eigenlijk de verjaardag van haar moeder en onze oud-koningin Juliana natuurlijk. Maar goed, hoe dan ook genoeg reden om een feestje te vieren deze dag.

Net als ieder jaar zet Festivalinfo de leukste evenementen voor jou op een rijtje. In dit artikel bespreken we de leukste opties voor Koninginnedag. Klik hier voor onze Koninginnenacht aanraders!


Amsterdam
Met ruimte voor 20.000 bezoekers is het grootste evenement in Amsterdam het QDAY Festival. Met vijf podia van onder andere GirlsLoveDJs, Valtifest en Apenkooi staat het festival in het Olympisch Park als een huis. Het feest is bijna uitverkocht, dus wees snel als je nog heen wilt. Een kaartje kost €13,50.

Niet alleen 's nachts viert de Melkweg feest, maar ook overdag weten ze er wat van te maken. Ter hoogte van de Marnixstraat pakken Melkwegnacht CABLE en dj-collectief Boston Strip uit met een speciaal geprogrammeerd buitenpodium. Het feest duurt van 12:00 tot 20:00 uur.

Club Air gaat op Koninginnedag vrolijk door met zijn verjaardagsfeestje. Voor €17,50 sta je maandag bij Pleinvrees te feesten op een nog geheime locatie.

Oud judoka en DJ/producer Dennis van der Geest komt met zijn Sounds From The Loft naar het Amstelveld. Hier treden onder meer de Amsterdamse saxofoniste Candy Dulfer en Charly Luske op.


Nijmegen
Nijmegen presenteert dit jaar opnieuw Oranjepop. Een festival wat zichzelf neerzet als "hét muzikale alternatief voor wie wat anders wil dan de gebruikelijke Koninginnedagfestiviteiten." The Kik, Lefties Soul Connection, Pete Philly en meer komen langs.


Groningen
In het hoge noorden doen ze net zo hard mee aan ons nationale verjaardagsfeestje als in de rest van het land. Zo wordt het traditiegetrouw ook dit jaar weer druk op de stoep voor het Groningse Vera. Plaatjes worden gedraaid door RoundBeat HiFi en Jah Sound. Bij slecht weer kan het, gratis toegankelijke, evenement niet door gaan.

Op de Vismarkt is het ook de hele dag feest . Daar geven onder andere Postmen en VanVelzen een optreden weg en op de Grote Markt draait Gerard Ekdom vanaf 16:00 uur een mix van de beste classics.


Venlo
Net als elk jaar is er ook dit keer weer het Queensday Festival. Op drie podia in en rondom het gebouw spelen om en nabij twintig bands uit de hele wereld. Onder meer The Legendary Shack Shakers, Blackup en Hot Water Music zijn van de partij.


Rotterdam
Oranjebitter is het festival voor de “Lowlands-gangers, Solar-addicts, bandjesliefhebbers en feestbeesten.” Althans, zo spreekt de organisatie van het feest. Net als voorgaande jaren wordt de line-up niet bekend gemaakt. Voor €17,50 ben je van 13:00 tot 22:30 uur voorzien van muziek.


Alkmaar
Ook in de kaasstad van Nederland weten ze wel hoe ze een feestje moeten bouwen. Gratis en voor niets ga je op Koninginnedag naar Gramdioos. Van 13:00 tot 20:00 uur gaan de voetjes van de vloer tijdens de Outdoor editie van het populaire feest.


Vind je Koninginnedag sowieso niets? Dan kan je altijd nog naar Groezrock. En als je daar dan toch naartoe gaat, gebruik dan ook onze mobiele app!

Weersvoorspelling
Normaal gesproken is het met Koninginnedag perfect festivalweer. Of dat dit jaar ook weer zo is blijft gissen: waar vorige week nog werd gezegd dat het op Koninginnedag rond de dertien graden zou zijn, zijn de voorspellingen nu alweer een stuk beter.


Bovengenoemde evenementen zijn natuurlijk maar een willekeurige selectie. Ga jij naar een leuker feest? Laat het weten door middel van een reactie, zodat het lijstje wordt aangevuld.chef special

O.A. CHEF'SPECIAL VOOR CITY SLAM Chef'Special, Gers Pardoel, Pulser en Jah6 zijn bevestigd voor City Slam...

koninginnedagORANJE1

OVERZICHT EVENEMENTEN KONINGINNENACHT Nog maar een paar dagen en dan is het al zover: de verjaardag van de...

REACTIES

geen avatar
vr 27 apr 2012 21:38

Jacodrie Ik mis bij Amsterdam het gratis SLAM FM Queensday feestje op het java eiland met velen bekende DJ's

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.