Festivaloverzicht Hemelvaartsdag 2012

Door SaskiaL op 09 mei 2012 - 16:56 1 Volgende week donderdag is het na Koninginnedag en Bevrijdingsdag opnieuw tijd voor een van de vele vrije voorjaarsdagen. Dan is het natuurlijk de vraag, hoe besteed je zo'n vrije doordeweekse dag het beste? Wij bij Festivalinfo denken natuurlijk dat je die het beste kan besteden bij een festival. Die zijn er dan ook genoeg op Hemelvaartsdag:

Dauwpop
Ten eerste is daar Dauwpop. Dit jaar alweer de achttiende editie. Met gemiddeld tienduizend bezoekers en een locatie middenin de bossen van Hellendoorn een groot feest. Het festival doet zijn best om een brede programmering neer te zetten. En dat is gelukt. Van De Dijk tot Case Mayfield tot The Kyteman Orchestra tot Mr.Polska tot zelfs Zanger Rinus, er is voor ieder wat wils. Kaarten kosten 45 euro in de voorverkoop.

Klomppop
Dubbel zo lang bestaat Klomppop al. Voor de 32e keer wordt het festival georganiseerd en dit jaar is dat met veel namen waaronder Automatic Sam, Bands of Skulls, Kensington, School is Cool en eveneens Mr. Polska. Wel in het uiterste zuid-westen, namelijk in het Zeeuwse Ovezande. Kaarten kosten 20 euro in de voorverkoop.

Hemelvaartsdag Metal Fest
Ook aan de metalfans onder ons is gedacht. Hemelvaartsdag Metal Fest in Ede is 17 mei gratis te bezoeken en daarvoor krijg je namen als Adaptor, Bullhammers, Comitatus, Wicked Mystic en meer.

Summerloverz
Voor de liefhebbers van wat meer elektronische muziek is daar Summerloverz in zowel Apeldoorn als Hoogeveen. Voor een prijs van €9,95 te bezoeken. In Apeldoorn komen onder meer Shermanology, Don Diablo, Bingo Players, La Fuente en Kraak & Smaak langs.

Naast de eendaagse festivals zijn er tijdens Hemelvaartsdag ook meerdaagse evenementen aan de gang, zoals Indiestad, Jera On Air, Oerrock en PopHotSpot.

Indiestad
In De Balie staat de donderdag van Indiestad (maandag 14 tot en met woensdag 23 mei) in het teken van Clare and the Reasons, Mirel Wagner, Ewert And The Two Dragons, Simone White en Bird On The Wire. Een kaartje voor deze avond kost 10 euro. Maar dit is het niet het complete programma van Indiestad tijdens Hemelvaartsdag. Zo treedt Thomas Dolby in Bitterzoet (17,50 euro) op, en staat Nils Frahm in De Duif. Kijk voor andere optredens van Indiestad op de website.

Jera On Air
Jera On Air is op Hemelvaartsdag toe aan haar tweede en laatste dag. Met Lostprophets, Heideroosjes, Young Guns, Authority Zero, Attack! Attack! en meer is ook in Ysselsteyn (gelegen tussen Deurne en Venray) iets te doen op deze vrije donderdag. Een dagticket kost €27,50.

Oerrock
In het hoge noorden trapt Oerrock zijn eerste dag af. Onder andere Ilse DeLange, Go Back To The Zoo, Miss Montreal zijn aanwezig in het Friese Ureterp. Een passe-partout kost €32,50.

PopHotSpot
Ook voor het PopHotSpot festival is het de eerste dag. De eerste dag van twee weken lang. Donderdag staan Jungle By Night en Moke op het programma. Het festival in Den Haag is gratis toegankelijk.

Ben je op Indiestad, Jera On Air of Dauwpop aanwezig? Maak dan gebruik van onze mobiele app!

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



TodaysArt2011news

TODAYSART KRIJGT MOHNTodaysArt maakt vandaag via Twitter bekend dat het de Nederlandse première...

hurricane

DRIE NIEUWE NAMEN VOOR HURRICANE Het Duitse Hurricane maakte vanochtend nog bekend dat alle kaarten...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.