Pinkpop wilde Pearl Jam en Red Hot Chili Peppers boeken

Pearl Jam
Pinkpop wilde Pearl Jam en Red Hot Chili Peppers boeken
Door JenniferWorrell op 22 mei 2014 - 10:38 1 Rob Trommelen, de boeker van Pinkpop, wilde graag Pearl Jam (foto) en Red Hot Chili Peppers boeken voor de aankomende editie. Dit liet hij in een interview met tijdschrift Quest weten. In het artikel vertelt hij eveneens hoe hij het voor elkaar kreeg om zowel The Rolling Stones als Metallica naar Landgraaf te krijgen. Het blijkt niet zonder slag of stoot te zijn gegaan.

Het plan voor Pearl Jam viel snel in het water. Vanwege het eindexamen van een kind van een van de bandleden begonnen zij een week later met hun tour dan gepland. Hierna bundelde Trommelen de krachten met Rock am Ring en Download voor het boeken van de Red Hot Chili Peppers. Zelfs met een gezamenlijk geldpotje kwamen ze er niet, want de band zat in de studio en had geen plannen voor optredens.

De line-up is dit jaar behoorlijk aan de prijs. Om de Arctic Monkeys naar Nederland te krijgen, heeft Pinkpop de portemonnee flink open moeten trekken. Over de Stones en Metallica zegt Rob Trommelen: “We gaan dik over onze begroting, maar het is voor de grootste Pinkpop ooit. We hebben nog nooit zoveel kaartjes verkocht”.

Het gehele interview is terug te lezen via deze link. Pinkpop vindt plaats van 7 tot en met 9 juni in Landgraaf.graspop 20147

MEGADETH ZEGT OPTREDEN GRASPOP EN TIVOLIVREDENBURG AFDe Amerikaanse metalband Megadeth zal gedurende de aankomende editie van...

Stone Rock 2014

LUCAS HAMMING NAAR STONE ROCK FESTIVAL Het affiche van het Stone Rock Festival is zojuist weer een naam rijker...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.