Amnesty International met Pinkpop-pet in actie voor Leyla Yunus

Pinkpop hoedje
Amnesty International met Pinkpop-pet in actie voor Leyla Yunus
Door Samantha.Middag op 08 juni 2015 - 14:471Het bijna legendarische petje van het festival Pinkpop zal iedereen herkennen. Ook dit jaar heeft Amnesty International weer de eer het enige echte Pinkpop-petje te verkopen. Het ontwerp is dit jaar flink op de schop gegaan.

Amnesty International is fighthing bad guys since 1961. Dit jaar komt Amnesty International in actie tegen de schendingen van mensenrechten in Azerbeidjan.

Leyla Yunus is een mensenrechtenactivist die haar mond opendeed. Wat ze zei was niet eens echt schokkend: ze riep op tot een boycot van de Europese Spelen, die in juni zijn begonnen in haar vaderland Azerbeidzjan. Een week later werd ze gearresteerd en beschuldigd van onder meer ‘verraad’, ‘fraude’ en ‘vervalsing’. Weer een paar dagen later werd ook haar man Arif opgepakt.

De 60-jarige Leyla is in de gevangenis door bewakers in elkaar geslagen. Ze heeft diabetes en nierproblemen waarvoor ze medicatie nodig heeft. Die krijgt ze niet.


Het Pinkpop petje is te bestellen via de website van de organisatie en tijdens het festival zelf.

Breda Barst

NIEUWE NAMEN VOOR BREDA BARST MET O.A. DE STAAT EN...Het popfestival Breda Barst heeft vandaag nieuwe namen aan haar programma...

appelpopnieuws

KENSINGTON OP APPELPOP 2015 De Utrechtse band Kensington zal dit jaar te zien zijn tijdens het...

REACTIES

Avatar Solar.Cell
ma 08 jun 2015 19:30

Solar.Cell Purplepop?

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.