Tips voor Amsterdam Dance Event door Marco Muhring

Amsterdam Dance Event
Tips voor Amsterdam Dance Event door Marco Muhring
Door RonjaTuinder op 14 oktober 2016 - 15:44 1 Deze week is het eindelijk zo ver! Woensdag start Amsterdam Dance Event in al zijn hevigheid los. Met ruim 2200 artiesten op meer de 140 plekken in Amsterdam, is er natuurlijk nogal wat keus. Daarom hebben we een aantal dance-kenners om hun tips gevraagd. Eerder waren dit Claire van der Hall, Arne van Terphoven en René Passet. Vandaag laten we Marco Muhring aan het woord. Hij schrijft over elektronische muziek voor onder andere Noisey, DJ Broadcast, 3voor12 en Festivalinfo. Tevens is hij DJ en deed hij de marketing voor de dansprogrammering in EKKO. Tegenwoordig werkt Marco als boeker bij Friendly Fire.


KAFR (Rabih Beaini & Senyawa)

We beginnen op woensdag direct al met een van de uitdagendere avonden van het hele festival. Het Indonesische Senyawa combineert keelzang met metal en avant-garde. Rabih Beaini zou je ook kunnen kennen als de Libanese Morphosis, en hun samenwerkingsproject kan alleen maar bijzonder worden. Ash Koosha is het niet te versmaden voorprogramma.

Muziekgebouw aan 't IJ
19 oktober
19:30 - 00:00
€ 15 / € 12 (reduced CJP, Stadspas)




ADE Live day 1: Blanck Mass, SUUNS. Plus oa Pitto en RUFUS

Ik vind het erg tof dat ADE live zich inzet voor, nouja, live acts, crossoveracts die op ADE een plekje verdienen. Blanck Mass en Suuns achter elkaar is genieten. Krijg je o.a. RUFUS en Pitto live in de Melkweg er nog bij!

Melkweg
20 oktober
18:30 - 23:00
€ 18 + service fee and membership




Skepta @ Melkweg

Skepta is de man van het moment. Eigenlijk van het afgelopen jaar natuurlijk al. Dit kan niet anders dan een legendarische show worden, waarbij ik vooral hoop dat er niet teveel zure delegates met de jas an staan te kijken, maar dat het lit wordt.

Melkweg
20 oktober
19:30 - 23:00
€ 21 + service fee and membership




Zeezout ADE Dimensions

Ben UFO b2b Hunee, Prosumer, Hashman DJ b2b PLO Man. Ben UFO en Hunee behoren voor mij bij de beste dj’s die er zijn, ik zag ze nog nooit samen, volgens mij hebben ze sowieso nog nooit b2b gedraaid. Dat is een reuze interessante combi. Hashman Deejay en PLO Man maakten indruk op Lentekabinet samen en mogen dat hier nog eens over doen.

Undercurrent
20 oktober
22:00 - 08:00
€ 17,99 / € 21,50 / € 24,99 + service fee




Claire ADE: Studio Barnhus & Jamie 3:26

Kornel Kovacs zag ik het afgelopen jaar een aantal keer draaien, en dat was elke keer echt leuk. Zijn nieuwe plaat is ook tof. En ik ben benieuwd naar Claire, de ‘nieuwe Studio 80’.

Claire
20 oktober
23:00 - 06:00
€ 15 / € 17,50 / € 20 + service fee




Thuishaven ADE

Met o.a. Kink, Fango, Margot, Red Axes en Tim Sweeney
Wat het fijne aan dit feest is, is dat het overdag is. ’s Nachts is er veel te veel om alles wat je wilt zien te kunnen checken, dus hier kan je overdag toch alvast een paar toffe acts zien zonder dat je daarvoor andere dingen hoeft te missen.

Thuishaven
21 oktober
15:00 - 23:00
€ 14,50 / € 19,50 + service fee




Shelter Clone met Stingray, I-F, Project Pablo

Net als dat ik benieuwd ben naar Claire, ben ik ook benieuwd naar Shelter, de nieuwe club in A’dam Toren. Stingray is altijd goed, maar kom vooral ook op tijd voor Project Pablo.

Shelter
21 oktober
23:00 - 08:00
€ 18 + service fee




Resident Advisor Night

Een nacht met o.a. Actress, Objekt, rRoxymore, Suzanne Kraft, Palmbomen en Beautiful Swimmers
Twee zalen vol met alleen maar toppers – laat dat maar aan Resident Advisor over.

RADION
22 oktober
22:00 - 08:00
€ 17,50 + service fee




Nachtdigital ADE presented by LET

Ateq & Steffen Bennemann, Barnt, Rude66 live en Dollkraut LIVE
De locatie is wat mij betreft een van de tofste van Amsterdam, en met deze combinatie van fijnproeversliveacts en klassedj’s kan dat bijna niet mis gaan, zou je zo zeggen.

H7 Warehouse
22 oktober
23:00 - 08:00
€ 20 + service fee




Breakfast club

Met Mike Servito, Palms Trax, Shanti Celeste en Blind Observatory
Tijdens Breakfast Club heb je een bijzondere mengeling op de dansvloer van riekende, doorgehaalde ravers en versgeschoren vroege vogels. En dat werkt.




Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



ADE 2014 Amsterdam Dance Event

TIPS VOOR AMSTERDAM DANCE EVENT DOOR RANDALL SPANNNog één nachtje slapen en dan begint Amsterdam Dance Event dan echt. Met meer...

HiddenTreasures

KLOOSTERKAMERFESTIVAL HIDDEN TREASURES PRESENTEERT... Het Ottersumse Kloosterkamerfestival Hidden Treasures heeft een aantal nieuwe...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.