Dance en Hiphop op Noorderslag weekend

Door limma op 04 december 2007 - 14:20 1 Dat Noorderslagweekend een podia bied aan Nationaal en Europees pop talent was al duidelijk. Maar ook de Dance en Hiphop scene wordt nauwlettend door de organisatie in de gaten gehouden. Ook dit jaar besteed Eurosonic en Noorderslag weer de nodige aandacht aan Dance en Hiphop talent.

EuroSonic trapt donderdag 10 januari af met het electrogeoriënteerde 1 Day Off-programma in Simplon, met onder meer optredens van Yelle (F), Calvin Harris (GB), Does It Offend You, Yeah? (GB) en Adept (NL).
Een dag later in de Puddingfabriek de showcase Institubes met electro, disco, house en breakbeat van Para One, Surkin, DJ Bobmo en Orgasmic (F). In Simplon presenteert het Duitse muziekblad Intro onder de noemer Intro Intim een speciaal programma met onder andere The Whip (GB; electropop), Ladyhawke (GB; synthpop), Robyn (S; dancepop/hiphop) en Op:L Bastards (FI; electrorock). Op de Pias showcase staan onder andere Elektrons (GB; house/soul) en The Heavy (GB; rock/hiphop/soul). En in The Palace wordt de vrijdagavond verzorgd door The Party Squad (NL), in samenwerking met FunX en Topbillin.

Noorderslag pakt uit met de grote Nederlandse hiphopacts Pete Philly & Perquisite, The Opposites, Typhoon, Sticks en C-Mon & Kypski komt wegens succes op herhaling.
Aux Raus en LeLe zorgen voor de gabberpunk en Franstalige housepop. Rejected draait house en techno. David Gilmour Girls, komt live trancerock spelen. Voor de liefhebbers van underground techno zijn er live sets van Aardvarck en Tom Trago en een dj-set van Parra Soundsystem.
In het drum ‘n’ bass- en breakbeatgenre zijn Eye-D & Hidden, Limewax en Nobody Beats The Drum de opkomende namen. Voor hiphop zijn dat La Melodia, en Stropstrikkers.
Giorgos Gatzigristos, tenslotte, is een nieuwe held aan het minimal techno-front.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefFestivalinfo / Podiuminfo / Agendainfo awards18

FESTIVALINFO / PODIUMINFO PRESENTEREN: DE AGENDAINFO...Afgelopen vrijdag dronken wij van Festivalinfo en Podiuminfo een biertje op...

Uitmarkt_news

UITMARKT OPNIEUW IN OOSTELIJK HAVENGEBIED De Uitmarkt strijkt volgend jaar opnieuw neer in het Oostelijk Havengebied in...

REACTIES

Avatar takusam
di 04 dec 2007 17:25

takusam Robyn !@#$?

What de F*ck doet die nou op Noorderslag???

 0
Avatar jos_theboss22
di 04 dec 2007 19:00

jos_theboss22 jammer dat het al uitverkocht is ik had hier graag bij willen zijn

 0
Avatar Rockolinde
di 04 dec 2007 21:40

Rockolinde Uitverkocht? Bliksem. Dan zijn m'n kansen nu dus officieel verkeken. Ja niet voor die hiphop en zo, maar wél voor Krypteria.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.