Vitalina Koval (Oekraïense LHBTI- en vrouwenrechten activiste) komt naar Zwarte Cross

Regenboog vlag new_groot
Vitalina Koval (Oekraïense LHBTI- en vrouwenrechten activiste) komt naar Zwarte Cross
Door Cartman91 op 02 juli 2018 - 11:58 1 Tijdens het persmoment voorafgaande aan festival Zwarte Cross op 10 juli komt de Oekraïense LHBTI- en vrouwenrechten activiste Vitalina Koval naar Lichtenvoorde toe.

Afgelopen 8 maart, toen het Internationale Vrouwendag was liep zij mee met een vreedzame demonstratie in haar thuisland waarop ze aangevallen werd en chemische verf in haar ogen kreeg.

Wereldwijd gezien wordt de vrijheid van activisten en demonstranten ingeperkt door bepaalde wetgevingen. Hierop worden zij vaak bedreigd, aangevallen, gearresteerd en soms zelfs vermoord.

Tijdens Zwarte Cross, waar het motto dit jaar 'leven vóór de dood' is, worden de vrijheid en het leven gevierd onder meer met een 'Levensherdenking'.

Voor Vitalina, die voor de LHBTI-gemeenschap een boegbeeld is, was de aanval met chemische verf niet de eerste keer dat ze aangevallen werd. Desondanks was ze bang en voelde ze veel pijn, het is ook een wonder dat ze niet blind is geworden.

Daarop roept Amnesty de politie op om Vitalina en andere activisten beter te beschermen en de daders op te pakken.

Vitalina komt op voor gelijke rechten en heeft in haar woonplaats Uzhgorod een informatie- en begeleidingscentrum voor LHBTI’ers op. Tevens hoopt ze ooit tijdens een Gay Pride in haar thuisstad mee te kunnen lopen.

Zwarte Cross is al volledig uitverkocht.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Concert at SEA

CONCERT AT SEA 2018 GROOT SUCCES EN DATUM 2019...Afgelopen weekend was er weer een Concert At Sea , voor het eerst duurde...

waterbeker

TIEN VLAAMSE FESTIVALS VERDUURZAMEN DOOR... Steeds meer festivals in Vlaanderen gaan verduurzamen. Dit doen zij door...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.