Recensies: Danko Jones, Voicst, Ayreon, Rufus, ...

Door Stofje op 03 februari 2008 - 11:47 1 Terwijl de diverse festivals rustig hun eerste namen prijsgeven, ontwaken de releaselijsten ook weer en kunnen we bij Festivalinfo / Podiuminfo ook weer rustig recensies van de nieuwste releases plaatsen. En dus kunnen we weer een selectie maken.

Danko Jones - Never Too Loud

"Mah nehm is Denko Joons, Am from Tronto Cenada". Danko Jones live is vaste prik, net als bovenstaand citaat. Energie is het belangrijkste, de met seks-doordrenkte teksten eigenlijk net zo belangrijk. Hopelijk gaat de Danko-band nog op meerdere plaatsen optreden, maar vooralsnog alleen Paradiso en de AB in Brussel. En op Fields of Rock, uiteraard.

Voicst - A Tale of Two Devils

De indrukwekkende tourlijst van Voicst verraadt de populariteit van de Amsterdamse band. Rock-band Voicst werkt al geruime tijd samen met bands als C-Mon & Kypski en Pete Philly & Perquisite, om maar eens aan te geven dat de band niet vies is van uitstapjes. Een van de meest belangrijke, interessante bands van Nederlandse bodem.

Ayreon - 01011001

Het zevende Ayreon-album is een feit en op 01011001 staan een flink aantal zwaargewichten uit de metalscene. Arjan Lucassen (ex-gitarist Vengeance) heeft op dit album immers o.a. Anneke van Giersbergen, Jonas Renske (Katatonia) en drummer Ed Warby (Gorefest) uitgenodigd. Ayreon heeft geen tourlijst momenteel, dus hoe dat er live uit zal gaan zien en of dat er ook live zal gaan komen, is ons nog niet bekend.

Rufus Wainwright - Rufus does Judy At Carnegie Hall

Deze live-cd is geen verzameling van Rufus' hits, maar brengt songs van Judy Garland ten gehore. Zij trad in 1961 op in de Carnegie Hall in New York en Rufus vertolkt deze nummers nu met een bigband.

Alec Empire - The Golden Foretaste

Alec Empire is die ene van Atari Teenage Riot. Hij komt volgende week zondag een optreden geven in de Bazart in Den Haag en brengt experimentele breakbeats. Op dit album is het allemaal wat melodieuzer.
Er staan nogal wat releases op het programma en je zult veel over deze releases lezen in de recensiesectie van Festivalinfo/ Podiuminmfo. Hou de recensiesectie in het linkerkader dus goed in de gaten, we zullen elke dag proberen twee nieuwe recensies te plaatsen. Een compleet overzicht van alle recensies vind je hier.

En we hebben nog drie recensies voor je die de moeite zeker waard zijn:

-> Nada Surf - Lucky Rock

-> Los Campesinos - Hold on now, youngster... indie pop rock

-> Flyleaf - Flyleaf rock


Pinkpop logo 200834

METRO: SERJ TANKIAN OP PINKPOPDe Metro van maandag 4 februari meldt dat Serj Tankian , zanger van System...

Cabaretinfo251

NIEUWE WEBSITE: CABARETINFO.NL Iets meer dan een jaar geleden (december 2006) lanceerden we voor het laatst...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.