Zes vette locaties op Amsterdam Dance Event

ADE Rijksmuseum
Zes vette locaties op Amsterdam Dance Event
Door op 1Dit jaar vindt van 16 tot en met 20 oktober voor de 24e keer het Amsterdam Dance Event plaats. Het evenement is één van de meest populaire nightlife events. Op bijna 200 locaties draaien er ruim 2500 artiesten. Duizenden mensen bezoeken het evenement. Daarom is het begrijpelijk dat je niet precies weet waar de leukste feestjes plaatsvinden. Om het je gemakkelijk te maken lees je hieronder een overzicht van zes vette locaties.

1. Scheepsvaartmuseum 
Afgelopen jaar vond in het Scheepsvaartmuseum, oftewel het Maritime museum, Audio Obscura plaats. De locatie kan niet beter, aangezien het glazen dak van het Scheepsvaartmuseum een magische draai aan de nacht geeft. Normaal bekijk je in het museum stukken zoals schilderijen, wapens, onderdelen van schepen en schaalmodellen. Tijdens het Amsterdam Dance Event geniet je van een geweldig evenement op een van de meest bijzondere locaties in Amsterdam. Vanaf het Centraal Station loop je in een kleine 20 minuten naar de locatie. Vind je dat te ver? Een taxi doet er ongeveer vijf minuten over.

2. Rijksmuseum 
In 2017 trad Underworld op in de fietspassage van het Rijksmuseum. Normaal gezien kom je voor de wereldberoemde kunstwerken in het Rijks van kunstenaars zoals Johannes Vermeer, Frans Hals en Rembrandt van Rijn, maar tijdens het Amsterdam Dance Event is het net even wat anders. Dit was een gratis evenement en het vond plaats in een kleine en intieme ruimte. Mocht het weer gehouden worden dan is het verstandig om op tijd bij de entree te staan. Zo weet je zeker dat je een plek hebt.

3. Westergasfabriek 
Één van de meest iconische en rauwe gebouwen in Amsterdam is de Gashouder. Dit imposante gebouw maakt direct indruk als je het grote terrein oploopt. Al vele jaren is dit de locatie waar Awakenings wordt georganiseerd. Ook tijdens het Amsterdam Dance Event mag deze locatie natuurlijk niet ontbreken. Het gebouw werd gebouwd in 1902 en tegenwoordig wordt het gebruikt voor verschillende evenementen. Let op! Omdat Awakenings een van de populairste feestjes van het Amsterdam Dance Event is, is het verstandig om jouw kaartje op tijd te kopen. Kies voor deze all-nighter en geniet van een spectaculaire avond met lasers en lichten.

4. Scheepsbouwloods 
Rauw en industrieel, dat zijn de twee woorden waarmee de Scheepsbouwloods het beste kunt omschrijven. Het is dan ook een locatie die op het gebied van Amsterdam nightlife zeker niet mag ontbreken op jouw lijstje! De loods staat al honderden jaren in onze Nederlandse hoofdstad en is te bereiken met een van de twee gratis pontjes. Afgelopen editie vond hier DGTL plaats. Tom Trago, Bonobo en DJ Koze, vele namen op technogebied hebben hier al gedraaid.

5. De School 
Een weekendfestival van maar liefst 62(!) uur vond plaats in De School tijdens het Amsterdam Dance Event in 2018. De naam zegt het al, dit pand is een voormalige school geweest waar tegenwoordig een restaurant is te vinden. Ook is er een fitness-club te vinden en er worden dus verschillende evenementen georganiseerd. Je mag tijdens het Amsterdam Dance Event niet naar buiten eenmaal je binnen bent, dus zorg ervoor dat je jouw avond goed organiseert.

6. Centraal Station van Amsterdam 
Feesten en direct de trein naar huis pakken. Klinkt goed, toch? Op het Centraal Station van Amsterdam kun je dit doen! Afgelopen jaar stond het station in het teken van techno en Audio Obscura organiseerde hier een aantal evenementen.

Foto: ADE @ Rijksmuseum door Linde Dorenboswe are electric

WE ARE ELECTRIC KOMT MET EERSTE NAMEN O.A....De vijfde editie van We Are Electric vindt plaats van 5 tot en met 7 juli op...

London Calling 2018

ELF NIEUWE NAMEN VOOR LONDON CALLING: O.A. STILL... Voor de aankomende editie van London Calling zijn er vandaag elf nieuwe namen...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.