Koningsdag 2019: de beste festivals op een rijtje

Koningsdag
Koningsdag 2019: de beste festivals op een rijtje
Door op 1Over iets meer dan een week, op zaterdag 27 april, viert Koning Willem-Alexander zijn 52e verjaardag. Zoals elke Koningsdag heeft bijna iedereen een vrije dag en kleurt Nederland oranje. Vanzelfsprekend zijn er door het hele land vrijmarkten en flink wat festivals! We zouden Festivalinfo niet zijn als we de beste festivals niet voor je op een rijtje zouden zetten.

Life I Live
26 & 27 april, Den Haag. Gratis toegang!

Koningsdag wordt traditiegetrouw ingeluid met de Koningsnacht en met Life I Live als opvolger van KoninginneNach (uit de tijd dat we nog Koninginnedag vierden) wordt de Haagse binnenstad wederom op stelten gezet. Op het programma staan onder meer Mr. Polska, De Likt, Pip Blom, Iguana Death Cult, Sef, Son Mieux, Klangstof, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest en Bokoesam. Het beste nieuws? Toegang is volledig gratis!

Hier vind je al onze Life I Live 2019 informatie.


Kingsland festival
27 april, Amsterdam, Oldenzaal, Groningen, Rotterdam en Den Bosch. Tickets tussen de 36 en 48 euro

Koningsdag staat garant voor een groot (oranje)feest. Zo ook op het Kingsland festival, waar verschillende artiesten over en weer worden gevlogen per helikopter tussen de vijf organiserende steden. Op de 52e verjaardag van Koning Willem-Alexander spelen onder meer Dimitri Vegas & Like Mike, Alesso, Ronnie Flex, Lil Kleine, Broederliefde en Kris Kross Amsterdam in onze hoofdstad. In Oldenzaal (Twente) bouwen Yellow Claw, Afrojack, Julian Jordan, SBMG en Jonna Fraser onder meer een feestje, in Groningen kan je uit je dak gaan op o.a. The Partysquad, Bassjackers, Josylvio, Tony Junior en Julian Jordan. Rotterdam presenteert je Benny Rodrigues, Sevn Alias, Bizzey, Noisecontrollers en SFB en tot slot treden onder meer Headhunterz, Dyna, Coone, Girls Love DJ's, Childsplay, Freddy Moreira en Jonas Blue in Den Bosch op.

Meer informatie via:
Kingsland Amsterdam / Kingsland Twente / Kingsland Groningen / Kingsland Rotterdam / Kingsland Den Bosch


SLAM! Koningsdag
27 april, Alkmaar. Tickets vanaf 25 euro.

In Alkmaar wordt Koningsdag eveneens groot gevierd, daar vind je SLAM! Koningsdag. Op dit festival, dat alweer voor de dertiende keer door de gelijknamige radiozender georganiseerd wordt is inmiddels uitgegroeid tot het grootste Oranje outdoor dance-event van Nederland. Gesitueerd naast het AZ stadion, waar ruimte is voor 30,000 toeschouwers staan onder meer Nicky Romero, La Fuente, Lucas & Steve, Famke Louise, Yung Felix, Kris Kross Amsterdam, Bassjackers, Tabitha en Ummet Ozcan op het programma.

Meer informatie via: SLAM! Koningsdag

Oranjepop
27 april, Nijmegen. Tickets vanaf 7,50 euro.

In het Hunnerpark te Nijmegen staan zowel nieuw opkomend talent als grote publiekstrekkers op het programma van Oranjepop. De eigenzinnige en gevarieerde opzet van het festival spreekt een groot en gezellig publiek aan. Het bewijs daarvoor? De duizenden bezoekers die elk jaar op Koningsdag genieten op Oranjepop! Dit jaar kan je Naaz, The Grand East, Johan, Thomas Azier, Pip Blom, Tusky, Tape Toy, Jay-Way en meer bewonderen.

Meer informatie via: Oranjepop 2019.

538 Koningsdag
27 april, Breda. Tickets vanaf 27 euro.

Een andere grote radiozender staat dit jaar alweer voor de zesde keer op het Chasséveld te Breda met het 538 Koningsdag festival. Dit jaar heeft het festival een nieuw podium en met meer dan 25 artiesten belooft het de grootste editie ooit te worden. In het zuiden van het land kan je genieten van optredens van onder meer Di-rect, Miss Montreal, Bebe Rexha, Maan, Gavin James, Wulf, Sunnery James & Ryan Marciano, Kris Kross Amsterdam en Lucas & Steve. Maar ook van Nederlandstalige muziek van bijvoorbeeld Gerard Joling, Frans Duijts en Davina Michelle.

Meer informatie via: 538 Koningsdag

Groezrock
26 & 27 april, Meerhout (België). Tickets vanaf 72 euro.

Voor wie zin heeft in een stevig feestje, maar geen zin heeft in een feest dat in het teken staat van Koningsdag kan je bij onze zuiderburen terecht. Op Groezrock kan je daar terecht voor optredens van Dropkick Murphys, Millencolin, Emmure, Comeback Kid, Dog Eat Dog, Amenra, Brutus, Fleddy Melculy, Eskimo Callboy, Tusky, Coheed & Cambria en nog veel meer.

Meer informatie via: Groezrock

Verder kun je voor hardstyle en hardcore terecht op Kingdance in Zwolle, voor energieke bands bij Koningsdag Festival Baroeg in Rotterdam en voor een brede selectie van underground helden bij Oranjebloesem in Amsterdam.De Parade news

PROGRAMMA THEATERFESTIVAL DE PARADE BEKEND: O.A....Voor de 29e keer trekt theaterfestival De Parade deze zomer langs de vier...

Dauwpop

DAUWPOP KONDIGT TWEE AREA'S MET NIEUWE NAMEN AAN... Donderdag 30 mei is het naast Hemelvaart ook weer tijd voor Dauwpop 2019. Het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.