Het Eurovisie Songfestival wordt in Rotterdam gehouden

Eurovisie Songfestival 2020 news_groot
Het Eurovisie Songfestival wordt in Rotterdam gehouden
Door Cartman91 op 30 augustus 2019 - 12:19 1 Na een lange (en enigszins spannende) race om het kandidaatschap is het hoge woord er vandaag eindelijk uit: Rotterdam mag het Eurovisie Songfestival organiseren. De enige andere overgebleven kandidaat was Maastricht, maar middels een video waarin Duncan Laurence Nederland aan het publiek voorstelt (in de video staat hij voor de Erasmusbrug) werd duidelijk dat Rotterdam de gelukkige winnaar is. Het evenement zal in Ahoy worden gehouden.

Afgelopen jaar won Duncan namens Nederland het Songfestival, dat in Tel Aviv (Israel) gehouden werd waardoor Nederland nu het Songfestival mag organiseren. Het is voor het eerst in 42 jaar dat Nederland een Songfestival wint en mag organiseren.

De eerste halve finale zal op 12 mei plaatsvinden, twee dagen later (14 mei) volgt de tweede halve finale. De grote finale is op 16 mei.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



dB's

DB'S VIERT 25-JARIG BESTAAN MET GRATIS FESTIVAL MET...dB's in Utrecht is al 25 jaar lang de plek om als band te oefenen of als...

Snollebollekes

SNOLLEBOLLEKES EN JEROEN VAN DER BOOM OP FEEST VAN... Radio-duo Coen & Sander vieren dat ze 15 jaar samen zijn met een eigen...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.