Dancefestival eilân op Terschelling afgelast vanwege uitspraak rechter

Eilan
Dancefestival eilân op Terschelling afgelast vanwege uitspraak rechter
Door RobZ op 07 september 2019 - 17:441Het dancefestival Eilân dat van 12 t/m 15 september op Terschelling had moeten plaatsvinden, mag van de rechter niet doorgaan. Er was een zaak aangespannen door bezorgde eilandbewoners die voor overlast (voor de natuur) vreesden.

De rechter concludeert dat de gemeente Terschelling de toewijzing van de vergunning voor het festival "ondeugdelijk" heeft gemotiveerd. Zo zou er een verkeerde rekenmethode voor de uitstoot van stikstof zijn gebruikt, waardoor niet duidelijk is wat de schade aan de natuur is. Er was al een eerdere rechtzaak waarop de organisatie besloot een van de podia te verplaatsen. Nu is er dus een tweede uitspraak van de rechter. Eilân ziet geen mogelijkheden hier op tijd tegen in beroep te gaan en gelast het festival af.

Het festival reageert zo op hun Facebook:
eilân 2019 is afgelast. Ondanks de steun van gemeente, provincie, ecologen, juristen en vele eilanders mogen wij niet aan de slag. De uitspraak van de rechter biedt geen mogelijkheid tot verweer op een termijn waarop wij onze opbouw nog kunnen afmaken. We leggen ons niet zomaar bij de uitspraak neer, maar voor nu helpt dat ons en jullie niet.

We willen onze bezoekers nogmaals bedanken voor het vertrouwen en jullie steun. Ondanks de tegenslagen bleven jullie geloven in ons en het festival. De praktische informatie:

• Alle bij ons gekochte tickets (inclusief camping, glamping en servicekosten) worden uiterlijk woensdag teruggestort
• We communiceren met Ticketswap over restitutie aan tweede eigenaren
• Aankopen bij andere partijen vallen onder de voorwaarden die daarvoor gelden. Rederij Doeksen restitueert bijvoorbeeld 80% van de bootovertocht.

Als je van plan bent komend weekend Terschelling te bezoeken, weet dan dat wij geen enkele activiteit faciliteren. Camping Kooi zal gesloten zijn, Camping Cupido neemt wel boekingen aan, zolang de voorraad strekt. Hoofdboekers van bungalows op De Riesen kunnen ons tot dinsdag benaderen bij een wens om de boeking aan te houden. Voor overige vragen kun je ook terecht bij flessenpost@eilan.nl.


Eilân was helemaal uitverkocht en verwachtte 6.000 bezoekers. Het festival wordt georganiseerd door Mojo en Chasing the Hihat. Op het festival zouden onder andere Jungle By Night, Apparat, Larry Gus, Luwten, Maribou State, Palmbomen en Tom Trago spelen. Hier vind je al onze Eilân 2019 informatie.Koninklijk Circus

NIEUWE TOURNEE JON HOPKINS LANGS BRUSSEL EN REWIRE...Na zijn succesvolle ‘Singularity Tour’, waarmee hij afgelopen zomer onder...

Left Of The Dial news

LEFT OF THE DIAL KOMT MET NIEUWE NAMEN O.A. DOMINIC... Left of the Dial bevestigt 5 nieuwe namen voor het Rotterdamse internationale...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.