Eerste inzending Eurovisie Songfestival bekend: Hooverphonic (België)

review: Hooverphonic - 15/12 - TivoliVredenburg Hooverphonic
Eerste inzending Eurovisie Songfestival bekend: Hooverphonic (België)
Door Cartman91 op 02 oktober 2019 - 10:41 1 België is het eerste deelnemende land dat de inzending voor het Eurovisie Songfestival bekend maakt. De uit dat land afkomstige Hooverphonic zal België presenteren tijdens het liedjesfestijn, zo maakte de band tijdens een persconferentie in het Atomium bekend. Ook hebben ze al een nummer voor het Songfestival, deze is alleen nog niet bekend gemaakt.

Het Eurovisie Songfestival vindt in 2020 plaats in Nederland nadat Duncan Laurence namens Nederland afgelopen jaar in Tel Aviv (Israel) het Eurovisie Songfestival won met het nummer Arcade (zie video).Door deze winst mocht Nederland het feest in 2020 organiseren, wel moest er nog uitgevochten worden welke stad zich organisator mag noemen. Veel steden meldden zich aan, waarna ze zich later om diverse redenen weer terugtrokken. Uiteindelijk bleven Maastricht en Rotterdam over, waarna Rotterdam als winnaar uit de bus kwam. Hierdoor zal het Eurovisie Songfestival plaatsvinden in Ahoy Rotterdam, van 12 t/m 16 mei.

De andere inzendingen worden later dit jaar of zelfs begin 2020 bekend gemaakt. Informatie over de kaartverkoop is er vooralsnog niet.

Tim Vantol  - Pure&Crafted Festival news

IN THE PICTURE: PURE&CRAFTED FESTIVAL, JETT REBEL,...Het festivalseizoen loopt langzaam aan tegen het einde aan, de concerten gaan...

Festyland1

WINNEN: 2X2 KAARTEN VOOR FESTYLAND 2019 Op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober wordt FestyLand weer gehouden in...

REACTIES

Avatar kuifje
wo 02 okt 2019 11:37

kuifje Dus dan is het Eurovisie Songfestival volgend jaar in België. Hooverphonic is een top band en het kan niet anders dat ze winnen!

 -1
Avatar graspop20
vr 04 okt 2019 14:14

graspop20 Dat is wel een beetje voorbarig.
Ik gun het Belgische publiek wel een overwinning,
maar verkijk je er niet op. De organisatie kost een hoop geld, wat in weinig gevallen wordt terugverdiend.
Rotterdam mag het dit jaar opknappen, wat vrijwel ieder weldenkend mens wist. Maastricht, 's-Hertogenbosch en Amsterdam deden mee voor goedkope publiciteit..maar wilde hoogstwaarschijnlijk niet eens hosten.
's-Hertogenbosch heeft net The Mainstage (AFAS LIFE 2.0) laten bouwen, maar deze zaal hebben ze waarschijnlijk bewust niet meegeteld

 1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.