Geen vergunning voor Hardshock Festival vanwege drugsgebruik

Regen regenbui onweer slecht weer Lowlands
Geen vergunning voor Hardshock Festival vanwege drugsgebruik
Door sjoertb op 05 december 2019 - 11:06 1 Burgemeester Anneke Raven verleent geen vergunning meer aan Hardshock Festival. Het hardcore-festival vond afgelopen zomer nog plaats in de Hellendoornse gemeente en werd gecontroleerd door politie. Alle twintig onderzochte bezoekers waren onder invloed en achter het stuur gekropen.

"Ik wist van het drugsgebruik. Maar zo’n heftige score had ik niet gedacht”, legt Burgemeester Raven uit in De Telegraaf. "Ook is gebleken dat er een dodelijk ongeluk is geweest. Te herleiden naar een festivalbezoeker. Ik ben als burgemeester verantwoordelijk voor de openbare veiligheid. Als er mensen achter het stuur gaan zitten met drugs op, dan kan ik die veiligheid niet garanderen.” Het toestaan van het festival staat haaks op het ondermijningsbeleid van de gemeente vindt ze.

Organisator John Althof reageert: "Ik zal niet ontkennen dat er drugs worden gebruikt. Maar dit is een maatschappelijke probleem. Het is een utopie om te denken dat er geen drugs meer wordt gebruikt. Dat speelt ook in de plaatselijke kroeg in de binnenstad. Om nu geen vergunning te geven voelt als willekeur. Dan kun je kroegen en slijterijen ook wel sluiten.”

Eerder moest de festivalorganisatie ook al wijken uit Zwolle en Almere. In het bosgebied van Hellendoorn dacht de perfecte festivallocatie gevonden te zijn. Het bezoekersaantal van de afgelopen editie van het Hardshock Festival was op het nieuwe terrein hoger dan verwacht.

Minister Grapperhaus pleitte deze zomer voor minder festivals vanwege drugsgebruik door bezoekers.Post Malone3

POST MALONE, KENDRICK LAMAR, PEARL JAM EN MEER NAAR...De organisatie van het festival Lollapalooza Stockholm heeft de hele line-up...

Paaspop 2020 news

HELFT VAN PAASPOP 2020-TICKETS AL VERKOCHT De helft van alle tickets voor Paaspop 2020 zijn al verkocht. Dit maakte de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.