Red Hot Chili Peppers mét John Frusciante naar Pinkpop

John Frusciante - Red Hot Chili Peppers
Red Hot Chili Peppers mét John Frusciante naar Pinkpop
Door Cartman91 op 16 december 2019 - 12:36 1 Het was al een tijdje bekend dat Red Hot Chili Peppers een van de headliners van Pinkpop 2020 is. Maar gisteravond (zondag) kwam ineens het nieuws dat voormalig gitarist van de band John Frusciante terugkeert bij de band. Dit volgt op het nieuws dat de huidige gitarist van de band, Josh Klinghoffer de band verlaat. Dit maakt de band middels een post op Instagram bekend (zie hieronder).

Dit betekent dat de Peppers mét John Frusciante op Pinkpop te zien zullen zijn! De band staat komende zomer ook op Firenze Rocks in Florence (Italië).

De Red Hot Chili Peppers stonden al vier keer eerder op Pinkpop: in 1988, 1990, 2006 en 2016. John Frusciante maakte deel uit van de band vanaf 1988, na het tragische overlijden van toenmalig gitarist Hillel Slovak die overleed aan een overdosis heroïne. John beleefde het succes van de albums Mother's Milk (1989) en Blood Sugar Sex Magik (1991). In 1992 stapte hij uit de band, naar eigen zeggen werd het vele touren en zijn drugsverslaving hem teveel. In 1998, eenmaal afgekickt, werd hij teruggevraagd bij de band waar hij Dave Navarro verving die de band uitgezet werd. Dit bleek geen verkeerde zet, want met het album Californication hadden ze hun meest succesvolle plaat tot op de dag van vandaag uitgebracht. Het album Stadium Arcadium uit 2006 bleek John's laatste album samen met de band te zijn, ditmaal verliet hij de band om zich meer op zijn solo-carrière te focussen. Hij werd door Josh Klinghoffer opgevolgd, tot deze bekendmaking is Josh tien jaar lang bandlid geweest van de Red Hot Chili Peppers. Er is geen reden opgegeven waarom Josh de band verlaat.

Pinkpop vindt plaats van 19 t/m 21 juni te Landgraaf. Een dagkaartje voor het festival kost je 110 euro, voor een combiticket ben je 230 euro kwijt.

Pinkpop vrijdag 19 juni
Pinkpop zaterdag 20 juni
Pinkpop zondag 21 juni
Pinkpop weekend 19-20-21 juni

De andere headliners voor Pinkpop zijn Guns N'Roses en Post Malone. Verder komen ook namen als Twenty One Pilots, Keane, Nothing But Thieves, Rag'n'Bone Man, Deftones, Volbeat, Zara Larsson, Gojira, Of Monsters And Men en The Pretty Reckless naar het festival.
Pohoda 2019

THE LIBERTINES NAAR POHODA 2020Vandaag maakt Pohoda Festival weer een nieuwe naam bekend die zal optreden op...

Eindhoven Metal Meeting

EERSTE NAMEN EINDHOVEN METAL MEETING 2020 BEKEND De 2019 editie van Eindhoven Metal Meeting is nog maar net afgelopen en nu...

REACTIES

geen avatar
ma 16 dec 2019 18:27

eatsleeprave.. Tja kan mij nog steeds weinig boeien.

 -1
Avatar deHertog
do 19 dec 2019 14:32

deHertog Een dagkaartje voor de vrijdag zit er denk ik wel in hoor op deze manier. Frusciante weer terug, wie had dat gedacht!

Kan niet wachten op die nieuwe plaat!!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.