Het hoge woord is eruit: Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland tijdens Eurovisie Songfestival

Jeangu Macrooy
Het hoge woord is eruit: Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland tijdens Eurovisie...
Door Cartman91 op 10 januari 2020 - 14:57 1 Na lang speculeren over wie namens Nederland mee mag doen aan het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, is het hoge woord er nu uit. Jeangu Macrooy zal de Nederlandse eer hooghouden tijdens de Europese zangcompetitie.

In het Radio 2 ochtendprogramma van Timur Perlin werd al uit 'betrouwbare bronnen' vernomen dat de deelnemer met de letter J zou beginnen. Vervolgens passeerde veel namen de revue. Van Jacqueline Govaert tot Judy Blank en van Joshua Nolet (Chef'Special) tot Jan Smit zelf (wat niet mogelijk is gezien hij een van de drie presentatoren is, samen met Chantal Janzen en Edsilia Rombley).

Vorig jaar won Duncan Laurence in Israël namens Nederland voor het eerst in decennia, waardoor Nederland dit jaar het evenement mag organiseren. Veel steden hadden zich toen aangemeld om het te mogen organiseren, waar de keuze uiteindelijk voor Ahoy in Rotterdam viel. Dan rest ons alleen nog de vraag met welk lied Jeangu Macrooy Nederland vertegenwoordigt.

Overigens staat Jeangu Macrooy met zijn tour nog volop in de theaters en op podia van maart tot eind mei. Bekijk ook alle foto's van Jeangu Macrooy die onze fotografen vastgelegd hebben tijdens optredens van hem.

Het Eurovisie Songfestival vindt verspreidt over drie dagen plaats: de twee halve finales op 12 en 13 mei en de finale op 16 mei.

Baroeg Open Air 2020 news

NAPALM DEATH HEADLINER VOOR BAROEG OPEN AIRHet Rotterdamse indoor-festival Baroeg Open Air, gehouden in podium Baroeg...

Rock in Rio Lisboa news

ROCK IN RIO VOEGT POST MALONE TOE De Portugese editie van Rock in Rio heeft rapper Post Malone aan de line-up...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.