IJzeren Podiumdieren-winnaars bekend gemaakt tijdens ESNS

IJzeren Podiumdieren 2020 news_groot
IJzeren Podiumdieren-winnaar- s bekend gemaakt tijdens ESNS
Door Cartman91 op 20 januari 2020 - 13:29 1 Afgelopen zaterdag (18 januari) werd in Groningen tijdens Eurosonic Noorderslag de awards voor de IJzeren Podiumdieren uitgereikt. Dit zijn de belangrijkste vakprijzen in de live-popsector, in het leven geroepen door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals. Daarnaast wordt ook de IJzeren Eierbal uitgereikt, dit is een wisselbokaal die vernoemd is naar de Groningse snack. Deze prijs wordt uitgereikt aan het meest veelbelovende talent.

De winnaars, met toelichting van collega's en vakgenoten zijn:

Beste marketeer: Barry Spooren (Le Guess Who?)
"Op secure wijze en met, zogezegd, goede smaak de keuzestress van een nieuwsgierig, internationaal publiek verlichten door een uitgekiend programma te selecteren en te presenteren is natuurlijk een stap in de goede richting Dit moet echter nog wel worden ‘verkocht’. Of het nu om een satelliet buurtevenement of het halen van belangwekkende, internationale media, Spooren doet dat bijzonder effectief."

Beste programmeur: Michelle Kuypers (Transition Festival, So What’s Next, NN North Sea Jazz)
"Kuypers loopt op de tijd vooruit, niet alleen in 2019, maar feitelijk al jaren. Ze programmeert op het allerhoogste niveau, werkt met artiesten van wereldfaam, maar ook met een scherp oog voor aanstormend talent. Daarbij zoekt ze stoutmoedig de grenzen van verschillende genres op."

Beste directeur: Minke Weeda (Rotown)
"Weeda heeft in grote mate bijgedragen aan een bruisend popklimaat in de stad Rotterdam. Met toewijding, overgave en branie wordt de daad bij het woord gevoegd: succesvol programmeren en cureren op verschillende locaties en dat ook met aanstekelijke nieuwe concepten. Bovendien is Weeda een goed, coachend leider die haar collega’s laat excelleren en groeien."

Beste festival: Roadburn (Tilburg)
"Al jarenlang wordt Roadburn in binnen- en buitenland, ver buiten de Europese grenzen geroemd. Zeer secuur wordt gezocht naar de muzikale parels in het meeslepende, heavy spectrum. Daarnaast wordt de intieme, ‘afficionado-sfeer’ zeer streng bewaakt. Er worden artiesten gepresenteerd die nergens anders te ervaren zijn. Door de compromisloze, zuiver artistieke keuzes blijft dit festival zijn tijd ver vooruit."

Beste podium: Rotown (Rotterdam)
"Rotown laat goed zien hoe je programmeert voor en in je stad, dus ook op andere plekken dan het eigen podium. Samenwerken ligt inmiddels diep verzonken in het DNA, maar ligt ook aan de oppervlakte van datzelfde DNA. Samenwerken binnen de organisatie zelf, maar ook met andere partijen. Dit gebeurt bovendien allemaal bijzonder inventief. Daarnaast is Rotown een bijzonder liefdevolle werkgever."

IJzeren Eierbal: Janna Albada
"Janna heeft in relatief korte tijd en op jonge leeftijd al een indrukwekkend en veelzijdig CV opgebouwd. In tal van functies en hoedanigheden en voor verschillende opdrachtgevers legt Janna een groot talent aan de dag. Altijd gestructureerd, behulpzaam, oplossingsgericht, creatief en goed gehumeurd."

Behalve de IJzeren Podiumdieren werd natuurlijk ook de Popprijs uitgereikt, deze ging naar Floor Jansen. Zij is bekend als zangeres van de Finse band Nightwish, maar in Nederland zelf is ze meer bekend van haar deelname aan het tv-programma De Beste Zangers. Daar verbaasde ze iedereen door samen met Henk Poort het duet van The Phantom Of The Opera te zingen.Pitfest Indoor 2020 news

PITFEST INDOOR VERHUIST NAAR IDUNA TE DRACHTENPitfest Indoor begon in 2018 in het Drentse Erica. Dit jaar pak de indoor...

Snollebollekes

SNOLLEBOLLEKES NAAR STRANDFESTIVAL ZAND Snollebollekes keer terug naar Strandfestival ZAND . Afgelopen jaar maakte...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.