Denemarken verbiedt festivals tot 31 augustus; Geen Roskilde, Copenhell en Tinderbox

Corona virus
Denemarken verbiedt festivals tot 31 augustus; Geen Roskilde, Copenhell en Tinderbox
Door RobZ op 07 april 2020 - 10:09 1 De Deense overheid heeft een knoop doorgehakt wat betreft hun maatregelen om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen. Er zullen ten minste tot eind augustus geen festivals gehouden worden in het land. Dit betekent een streep door de complete Deense festivalagenda tot die tijd. Onder andere Roskilde Festival, Copenhell, Tinderbox en Northside kunnen door deze maatregelen geen doorgang krijgen.

Copenhell is een rock-/metalfestival dat in hetzelfde weekend plaats had moeten vinden als Graspop Metal Meeting. Het festival stond in de planning van 17 t/m 29 juni. Onder andere Judas Priest, Iron Maiden en Kiss stonden als headliner op het affiche. Hier vind je al onze Copenhell 2020 festivalinformatie.

Het Tinderbox festival rekende dit jaar op de komst van onder andere Post Malone, Lenny Kravitz, Liam Gallagher en the Village People. Het festival stond in de agenda voor 25 t/m 27 juni en moest plaatsvinden in Odense, de tweede stad van Denemarken. Al onze Tinderbox 2020 informatie vind je hier.

Roskilde is natuurlijk het in de BeNeLux bekendste slachtoffer van deze anti-corona maatregelen. Het festival vindt traditioneel plaats in hetzelfde weekend als Rock Werchter. Het deelt ook dit jaar weer heel wat namen met het grote Belgische festival. Roskilde kent een wat langere aanloop waarin het festival zich voornamelijk op de camping afspeelt. Dit jaar stond Roskilde 2020 in de agenda van 27 juni t/m 4 juli. Onder andere The Strokes, Faith no More, Kendrick Lamar en The Roots stonden op het affiche van Roskilde 2020.

Roskilde wilde dit jaar hun 50e editie vieren. De opbrengst van het Roskilde festival gaat traditioneel naar goede doelen. De directeur van Roskilde Signe Lopdrup reageert vanzelfsprekend teleurgesteld:
"Our ambitions have been sky high. We have all worked hard and made an extraordinary effort to make Roskilde Festival truly special. Even under quite extraordinary conditions during the last weeks. The preparations looked really promising, and now they will be a great foundation for next year's edition of the festival."

"It is still too soon for us to say anything specific about the economic consequences. They depend on the conditions that the Danish government has put forward to help us and others and which we will now look into. There is no doubt that we are facing an extremely serious situation, but the consequences go far beyond us. Artists, the volunteer societies, cultural partners, businesses, and organizations that are running the different stalls, servicing the festival guests, securing production and supplies, or are contributing to the festival program; they will all be severely affected. Many of them are already suffering by the current situation."


De viering van de 50e editie van Roskilde moet dus wachten tot 2021. Gekochte tickets blijven geldig voor de komende editie.

De afgelasting van al deze grote Deense festivals doet het ergste vrezen voor de festivalagenda in Nederland en België. Zelfs als het corona-virus hier genoeg verdreven is, dat de festivals hier doorgang kunnen krijgen, zullen de tourschema's van headliners zoals Kendrick Lamar, Iron Maiden en The Strokes danig in de war geschopt zijn.DGTL 2019

CORONA SPECIAL: OVERZICHT VAN LIVE-STREAM CONCERTEN...Normaal vind je op woensdag hier de rubriek 'In the picture', maar vanwege de...

Rotown logo nieuw5

ROTOWN KOMT MET BORDSPEL OP DE MARKT, DOWN THE... Door het Corona-virus zijn alle activiteiten t/m ten minste 1 juni bij wet...

REACTIES

geen avatar
wo 08 apr 2020 01:42

eatsleeprave.. Oei, dit is wel heel erg drastisch, want na 1 September verwacht ik daar verder geen festivals.

Denk ook dat die 1.5/2 meter maatschappij, als 1e gaan merken in het uitgaan. Wordt wel lastig bij volle tenten en ook in de overvolle theaters. Hoe gaan ze dat doen dan? Want bij dat Chinese virus blijft het niet. Ieder gek land kan nu z'n virus gaan maken om de wereld economie een flinke knock out te geven.

 -3
geen avatar
wo 08 apr 2020 05:11

Diebythesword Dude, lul niet zo achterlijk.

 1
Avatar skabuoy
wo 08 apr 2020 15:06

skabuoy Ten eerste : Dat 'Chinese' virus is racistische terminologie. Het is Corona, of COVID-19.

Ten tweede : Iedere gek kan al eeuwen (sinds de kinderschoenen van de scheikunde) z'n eigen virus maken.

Ten derde : Als je je verveelt, ga dan eens de film '12 Monkeys' kijken. Erg toepasselijk (vind ik).

 -1
geen avatar
do 09 apr 2020 01:12

eatsleeprave.. Jesus als je zegt waar het vandaan komt, maakt je dat een racist? Jullie gebruiken werkelijk ALLES voor jullie politieke voorkeur. Ik heb Aziatische vrienden. Kan tegen hen wel alles zeggen. Het is in China ontstaan, jij lijkt de Chinese overheid wel, die het liefste ook alles ontkent.

Verveel mij niet, heb die film al gezien.

 -3
Avatar skabuoy
do 09 apr 2020 20:14

skabuoy eatsleepraverepeat schreef:
Jesus als je zegt waar het vandaan komt, maakt je dat een racist? Jullie gebruiken werkelijk ALLES voor jullie politieke voorkeur. ...jij lijkt de Chinese overheid wel, die het liefste ook alles ontkent.

1. Zeg jij bij elke elke ziekte, viraal of niet, het land van origine? Onwaarschijnlijk. Dus waarom doe je dat wel bij Corona?
2. Jij hebt totaal geen benul waar je het over hebt. Niet over mijn politieke voorkeur, noch over wat dan ook over mij.
3. Wat ontken ik dan?

 1
geen avatar
vr 10 apr 2020 05:45

eatsleeprave.. Dus de Spaanse ziekte, moeten wij de Spaanse noemen? Sultana op naaldnakken ben jij. Jeffrey aitfryer. Houd op met je populistische racisme praat aub.

En dan ook onwaarschijnlijk roepen hoe ik ben, nee corona dan mag China niet, want dan bash je ze. Man hoe kom je erop, wat is er vroeger met jou gebeurd dat je zo argwanend en gek in de maatschappij staat. Ik heb geen benul, net als of jij weet wat ik weer weet. Wederom denagogie van de bovenste plank. Is dit weer antisemtisch demagoog? Vast wel...Of komt dat jou anti isreal agenda dan wel weer ten goede? En is het helemaal geoorloofd opeens. Dat het een Chinees virus is. Ontkennen...Belachelijk, dat ik mij hiervoor moet verdedigen, als of er niets ergers momenteel aan de hand is.

 -3
Avatar QuintMidas
vr 10 apr 2020 08:25

QuintMidas Zo kennen we ESR weer. Lekker schelden tegen alles en iedereen waarvan je denkt dat ze iets tegen je hebben, ipv op de inhoud in te gaan. Al eerder gezegd: leer lezen. Skabouy zegt niet dat jij racistisch bent, Skabouy noemt de terminologie die je gebruikt racistisch. Ik hoop serieus dat je zo langzamerhand eens een permaban krijgt, want ik (en gezien de reacties op mijn vorige reactie, ook anderen) begin je ongefundeerde geroeptoeter en gescheld waarmee je deze site nagenoeg eigenhandig om zeep hebt geholpen meer dan zat te worden. Sodemieter aub op naar GeenStijl en ga daar de toetsenbordheld uithangen. We moeten je niet meer.

@Moderator: Mogen we aub een nieuwe ESR? Deze is al tijden stuk.

 1
Avatar skabuoy
vr 10 apr 2020 16:56

skabuoy Antisemtisch denagogie (taalfouten met opzet overgenomen)? Wat in vredesnaam heeft dat er nu weer mee te maken? Waar haal jij dat nu weer vandaan? Ik heb helemaal geen agenda dienaangaande. Pro of anti.
En je hebt al gemeld dat je je niet verveeld, maar maak dan toch maar even wat tijd vrij om je basisschool taalvaardigheid wat op te vijzelen. Je Nederlands is abominabel.

Oh, als je verder wat te melden hebt, stuur je me maar een berichtje, in plaats van dit nieuwstopic te vervuilen.

 1
Avatar deHertog
vr 10 apr 2020 22:28

deHertog Waarom proberen jullie nog logisch te redeneren met deze tin foil hat?

Ik kom nog wel eens oude posts van FI tegenn van vroeger, toen de comments hier gewoon nog over muziek gingen

 0
geen avatar
zo 12 apr 2020 01:57

eatsleeprave.. Weinig nog over muziek de laatste tijd he! Tin foil hat? FI? Vroeger?Gaat het wel goed met je?

@Midas dat is het zelfde gekkie! Het virus is ontslaan in China en is nu wereldwijd. Fact. Wat hij van mij vind is evident, maar China benoemen is verre van racistisch man. Houd op hoor! Aanstellers. Ik scheld juist niet, dat deed hij dus! Ja ik ga ook nooit op de inhoud in, en ook nu niet man man man. Lekker smeken om een permaban om corona. Dan ga jij over lijken. Scoren d.m.v. corona, respectloze....Welke vorige reactie? Van vorig jaar of zo... Gs aub, zeg. Lekker inhoudelijke bijdrage, smeken om een perma ban en GS erbij halen bij vreemde. Man man, argumentloos type. Sodemieter. En dan kom jij dat ik scheld?Leugenaar. We? Jij en je denkbeeldige vriendjes? Alweer z'n gewetenloze demagoog. Niet meer als of jij uberhaupt mensen mag en mij mocht...Mogen om wat letters. Man man...Laat ik het hier maar bij laten en de slimste zijn. Er is geen nieuwe beschikbaar. En typ zelf inhoudelijk, i.p.v. openlijk smeken om een ban, dit doet quarantaine bij mensen, afgeven op derden en smeken om hem dood te hebben...Vind jij jezelf niet zielig en eenzaam?

@Skyboy, het stond er goed! Waarom zou ik mij moeten vervelen? Mensen die smaken om bans van vreemde op een forum die vervelen zich pas. Kom met feiten aanzetten aub. Zeuren om een typ foutje...Grammar nazi's noemen ze die dan...

Ik stuur verder geen DM's. Jij begon bij mij te zeuren en niet andersom he! Bij gebrek aan muziek (wat er wel wat is) met een groepje op 1 vitten. Wat moeten jullie het vroeger lastig gehad hebben op het schoolplein zeg, Heb serieus met jullie te doen.

 -4
Avatar QuintMidas
zo 12 apr 2020 14:59

QuintMidas eatsleepraverepeat schreef:
Het virus is ontslaan in China en is nu wereldwijd. Fact. Wat hij van mij vind is evident, maar China benoemen is verre van racistisch man. Houd op hoor! Aanstellers. Ik scheld juist niet, dat deed hij dus!


Voor de zoveelste maal: leer lezen! Hij scheldt jou niet uit voor racist, noch is het benoemen dat het virus uit China komt racistisch. Maar dát benoemen doe je niet. Je hebt het over dat Chinese virus. Helaas voor jou is het dat niet. Het is een virus dat voor het eerst is opgedoken in China. Dat maakt het dus geen Chinees virus. Bovendien heeft het virus een naam: SARS-CoV-2. Het behoort tot de zogenaamde coronavirussen en veroorzaakt Covid-19. Daar is geen woord Chinees bij. En dat maakt dat de woorden "Dat Chinese virus" racistische terminologie is. Dus nu nogmaals, omdat je het blijkbaar maar moeilijk in je botte kop door kunt laten dringen: Dat maakt JOU niet racistisch, dat maakt JOUW TERMINOLOGIE racistisch.

Dan wat betreft het verzoek om een permaban. Ja, daar vraag ik inderdaad om. En dat is wat anders dan smeken. Waarom vraag ik daar om? Omdat ik van mening ben dat jij er voor een groot gedeelte voor verantwoordelijk bent, dat op deze site tegenwoordig nog maar door een handjevol mensen wordt gereageerd. Dit terwijl er voorheen door veel grotere aantallen mensen werd gediscussieerd. Hoe bedoel ik dat? Doordat jij je mening gebruikelijk als voldongen feit presenteert en daarin geen enkel tegengeluid accepteert, zelfs niet als mensen met steekhoudende argumenten aan komen zetten. Integendeel, je voelt je over het algemeen binnen de kortste keren persoonlijk aangevallen en gaat vervolgens degene tegenover je uitmaken voor van alles en nog wat. Daar heb ik persoonlijk inmiddels grote problemen mee en vandaar dat ik nu eens een keer onomwonden om een ban vraag. Dat is niet over lijken gaan, dat is hopen dat de moderator hier na jaren van jouw (wan)gedrag eindelijk eens actie ondernemen.

Wat betreft mijn vorige reactie: ik doel op mijn reactie van 26 februari j.l. in het topic waarin werd gemeld dat Lana del Rey haar tour heeft moeten uitstellen wegens stemproblemen:

QUINTMIDAS schreef:
Off topic: Ik vind het vooral heel ironisch dat uitgerekend ESR nu tekeer gaat tegen het opdringen van (vermeende) meningen. Als er al iemand is die door commentaren waar regelmatig de honden geen brood van lusten, er eigenhandig voor gezorgd heeft dat op deze voorheen druk bezochte site, nog slechts door enkelen wordt gereageerd, dan is hij het wel. Over korte lontjes en 0,0 flexibiliteit gesproken. Keer op keer zien we hem tekeer gaan tegen de MSM, de linkerkant van het politieke spectrum, de rechterkant van het politieke spectrum, Gutmenschen en alles en iedereen die niet dezelfde exquise muzieksmaak als mijnheer heeft. En híj maakt zich druk over het feit dat hem door festivalorganisatoren zogenaamd een mening wordt opgedrongen. Ik kom echt niet meer bij.

En dan nu on-topic: Sneu voor de dame en voor iedereen die zich op haar concerten had verheugd. Ik hoop voor hun dat ze het in komt halen en iedereen een leuke avond bezorgd.

P.S. De zoveelste ongecontroleerde scheldpartij van ESR in 3,2,1...


Natuurlijk kan ik het verkeerd hebben en de instemmende post van GARFIELD38 fout geïnterpreteerd hebben, maar volgens mij is hij toch vrij duidelijk:

GARFIELD38 schreef:
Helemaal met je eens Quintmidas. Als ESR nu eens een half jaar zijn mond houdt met zijn ongenuanceerde opmerkingen, dan is er misschien weer ruimte voor andere meningen en neemt de frequentie van reageren door anderen weer toe


En datzelfde instemmende geluid meen ik ook op te kunnen maken uit de reacties van SKABUOY (@SKABUOY: overigens excuses voor foutief spellen van je naam in de vorige post) en DEHERTOG. Daar is niks denkbeeldigs aan en vandaar dat ik stel “We MOETEN je niet meer”. Dat is overigens heel iets anders dan we MOGEN je niet meer, maar als eerder geconstateerd: lezen is blijkbaar nogal lastig voor je…

De reden dat ik je naar GS verwijs, is dat ze daar dezelfde (“grappig” bedoelde?) naam gebruiken voor Jerry Afriyie. En dus leek het mij wel een goed idee als jij daar onder gelijkgestemden gaat zitten reaguren, zodat wij (= de rest van FI) het hier weer [b}op een normale, respectvolle manier met elkaar (on)eens kunnen zijn over alles wat met muziek en festivals te maken heeft. Al raad ik je dan wel aan om ook daar je toon wat te matigen, want zelfs daar zou jij met je kwalitatief uitermate teleurstellende posts waarschijnlijk binnen de kortste keren een ban aan je broek hebben.

Tot slot antwoord op je vraag of ik mezelf triest en eenzaam vind: Nee, ik vind mezelf niet triest en eenzaam. Ik vind mezelf vooral een van de weinigen die zich niet laat wegjagen door jouw bully gedrag en ik zal je, zolang je nog geen ban hebt, blijven confronteren met de bullshit die je bij tijd en wijle over deze site meent te moeten uitstrooien.

En nu terug in je hok.

 2
geen avatar
zo 12 apr 2020 16:01

Babyboef Amen

 2
Avatar deHertog
zo 12 apr 2020 16:10

deHertog Typische "iedereen is gek behalve ik" reactie in 3, 2, 1

 1
Avatar skabuoy
zo 12 apr 2020 18:57

skabuoy Ik ben niet gek. Ik ben een ventieldopje.

 2
Avatar Largegnolls
ma 13 apr 2020 19:42

Largegnolls @Quintmidas: bedankt voor deze heldere uiteenzetting. Ik sluit me hier helemaal bij aan. Het is uitzonderlijk en zeer opvallend dat een website over cultuur, wereldsterren en poppodia in de afgelopen 11 jaar (zolang heb ik althans een account hier) nauwelijks boven de 10 reacties per post kwam. Meestal zelfs niet meer dan 0. Aangezien we nu al op 13 zitten zegt toch wel wat.

 2
Avatar skabuoy
di 14 apr 2020 00:28

skabuoy Daar zit (voor mij persoonlijk, in ieder geval) een factor in van 'ik ga niet reageren alleen om het reageren'. Daar hebben/hadden we er al een van, en dat leidde in zijn geval tot universele (lichte) irritatie binnen het moderator-team. Veel nieuwsberichtjes die ik lees neem ik aan ter kennisgeving.

 2
geen avatar
di 14 apr 2020 06:11

Diebythesword Het ventje had ook zo'n beetje het rijk alleen de afgelopen jaren, kon in z'n eentje ongestoord raaskallen over teveel vrouwen op festival affiches etc. Nu er weer wat meer mensen reageren komt hij weer in aanraking met de realiteit en dan gaat het mis. Feit dat er nu weer wat meer mensen zinnig reageren maakt zijn bijdrages alleen maar onzinniger. Ik reageerde te fel, maar ik heb dan ook een gruwelijke bloedhekel aan al die racistische (racistisch wegens verwijzing naar etnische afkomst) complot onzin.

 2
Avatar QuintMidas
di 14 apr 2020 09:13

QuintMidas Dank voor de support allen. Fijn om het vermoeden bevestigd te krijgen dat ik niet de enige ben die zich al tijden mateloos stoort aan het gedrag van ESR.

En dan nu weer on-topic, de maatregelen ten gevolge van het virus dat momenteel rondwaart: Bronnen met verstand van zaken (lees: zijdelings betrokken bij de besluitvorming) hebben laten weten dat er momenteel serieus over na wordt gedacht om alle evenementen te verbieden tot er een vaccin of medicijn is gevonden. Aangezien de verwachting is dat dat zeker niet voor jaareinde het geval zal zijn, kunnen we naar alle waarschijnlijkheid het voorlopig (lees: in ieder geval tot 2021) op ons buik schrijven dat we naar enig festival en/of concert heen kunnen gaan.

 0
Avatar Largegnolls
di 14 apr 2020 14:09

Largegnolls Enig idee of België ook een voucherregeling heeft/gaat invoeren?

 0
Avatar skabuoy
di 14 apr 2020 21:02

skabuoy @DIEBYTHESWORD & @QUINTMIDAS : Ik had het eigenlijk over JostheBoss, maar ESR is, afgaande op mijn recente ervaringen, inderdaad ook niet echt lekker bezig. Ik moet hierbij wel melden dat JostheBoss op geen enkele manier respectloos bezig was (niet dat ik me kan herinneren, in ieder geval). Ze voegden alleen niets toe, los van het idee dat hij het alleen maar deed om hoger in de 'nieuwsposts hall of fame' terecht te komen.

@LARGEGNOLLS : Ik zou het niet weten, maar ik hoop het wel. Ik schat de gemiddelde Festivalinfo-bezoeker in als regelmatig concert- of festivalbezoeker, dus die voucher gaat dan wel goed komen, lijkt mij. Ik heb van een festival in Londen (afgelopen weekend) al een mailtje gehad dat ik mijn geld terug kan krijgen, maar meteen het verzoek erbij om dat ALSJEBLIEFT niet te doen, dat zou faillisement betekenen. Het kaartje bleef geldig voor het (naar eind augustus) verplaatste festival. Als dat niet uitkwam kon je 'm omruilen voor een kaartje voor een ander festival, of voor de editie van 2021.
Ik kan me zo voorstellen dat er nog vele andere (kleinschalige) organisatoren zijn die over meer liefde voor muziek beschikken dan over financiele armslag. Ik vind zo'n voucher een goede (nood)oplossing.

 0
Avatar skabuoy
di 14 apr 2020 21:09

skabuoy QuintMidas schreef:
Bronnen met verstand van zaken (lees: zijdelings betrokken bij de besluitvorming) hebben laten weten dat er momenteel serieus over na wordt gedacht om alle evenementen te verbieden tot er een vaccin of medicijn is gevonden. Aangezien de verwachting is dat dat zeker niet voor jaareinde het geval zal zijn, kunnen we naar alle waarschijnlijkheid het voorlopig (lees: in ieder geval tot 2021) op ons buik schrijven dat we naar enig festival en/of concert heen kunnen gaan.

Dat zou best zwaar drieletterwoord zijn. Niet alleen voor mijn live-verslaving, maar ook voor mijn vrijwilligerschap bij een stichting die iedere zomer meerdere festivals organiseert. Soms flink aanpoten, maar altijd gezellig. Geeft me dan wel weer rustig de tijd om een nieuw bandje te vinden. :)

 0
Avatar deHertog
wo 15 apr 2020 11:57

deHertog Het schrappen van het festivalseizoen lijkt me een logisch onderdeel van de 1,5 meter samenleving waar premier Rutte ons al voor waarschuwde. Ik denk sowieso dat er een paar dingen drastisch gaan veranderen als de Corona-crisis voorbij is, zowel binnen als buiten de entertainmentsector.

Ik denk dat er toch bedrijven in de sector niet overeind kunnen blijven en we veel minder festivals en evenementen gaan krijgen als hiervoor. Of dat de bezoekerscapaciteit per festival of concert heel erg naar beneden gaat.

Ook denk ik dat het de komende jaren echt klaar is met globetrotten, vakanties op all-in resorts op de Dominicaanse Republiek of Jamaica, jezelf gaan zoeken in India of Thailand... dat soort dingen zijn straks echt afgelopen. Hoe denken jullie erover?

 0
geen avatar
do 16 apr 2020 11:22

Covenant @QUINTMIDAS dank voor je verzoek om een ban voor Eatsleepraverepeat. Ik heb hier in 2015 al een keer om verzocht bij Rob van de Zwaan (Hoofdredacteur festivalinfo) maar kreeg toen nog de reactie, ik citeer: 'Dank voor de feedback. Ik vind deze persoon ook erg irritant. Ik kan helaas weinig doen, aangezien hij/zij nooit echt over de schreef gaat' na nog 5 jaar trol terreur van Eatsleeprave lijkt de maat dan eindelijk vol.

 0
Avatar metalupyourass
do 16 apr 2020 11:52

metalupyourass deHertog schreef:
Het schrappen van het festivalseizoen lijkt me een logisch onderdeel van de 1,5 meter samenleving waar premier Rutte ons al voor waarschuwde. Ik denk sowieso dat er een paar dingen drastisch gaan veranderen als de Corona-crisis voorbij is, zowel binnen als buiten de entertainmentsector.

Ik denk dat er toch bedrijven in de sector niet overeind kunnen blijven en we veel minder festivals en evenementen gaan krijgen als hiervoor. Of dat de bezoekerscapaciteit per festival of concert heel erg naar beneden gaat.

Ook denk ik dat het de komende jaren echt klaar is met globetrotten, vakanties op all-in resorts op de Dominicaanse Republiek of Jamaica, jezelf gaan zoeken in India of Thailand... dat soort dingen zijn straks echt afgelopen. Hoe denken jullie erover?

Dan ga je er al vanuit dat je dat virus nooit onder controle krijgt.
Eenmaal men een vaccin heeft en de bevolking dus geen gevaar meer loopt zie ik niet in waarom we niet opnieuw zouden kunnen gaan en staan waar we willen.
Iets anders lijkt ook gewoon niet haalbaar.

 0
Avatar skabuoy
do 16 apr 2020 21:32

skabuoy Ik ben het wel eens met METALUPYOURASS. De crisis nu is alleen een crisis omdat niemand (genoeg) antistoffen heeft, en er geen vaccin is. Als/wanneer die horde eenmaal is genomen lijkt het mij in het ergste geval niet anders dan 'een malariaprik halen' voor sommige (potentiële) risicogebieden.
Zo'n jaar of tien geleden had je een griepvirus dat aardig huishield in Mexico. Een jaar later hoorde je er niets meer van. Het enige probleem op lange termijn dat ik vrees, is als dit virus gaat muteren. Dan moet het vaccin daar ook steeds aan worden aangepast.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.