Saoedi-Arabië neemt belang in Live Nation (moederbedrijf Mojo, Ziggo Dome en meer)

review: Hans Zimmer - 11/11 - Ziggo Dome Hans Zimmer
Saoedi-Arabië neemt belang in Live Nation (moederbedrijf Mojo, Ziggo Dome en meer)
Door RobZ op 28 april 2020 - 16:39 1 Diverse media berichten dat het nationale beleggingsfonds van Saoedi-Arabië, het PIF (Public Investment Fund), een belang van meer dan 5% heeft genomen in Live Nation. Dit is de grootste concert- en festivalorganisator ter wereld. Live Nation bezit (of heeft aandelen in) voor Nederland en België belangrijke muziekbedrijven als Mojo, Ziggo Dome, Afas Live, Ticketmaster en Live Nation België (dat bijvoorbeeld Rock Werchter organiseert).

PIF betaalde zo'n 460 miljoen euro voor ruim 12 miljoen aandelen (5,7% van alle aandelen Live Nation). De aandelenkoers van het Amerikaanse bedrijf sloot gisteren na het bekend maken van deze investering bijna 10% hoger. Afgelopen weken was de aandelenkoers van het bedrijf vanwege het uibreken van de corona-crisis flink gedaald. Live Nation beleeft een moeilijke tijd omdat veel inkomsten uit festivals en concerttournees zijn komen te vervallen. Volgens bronnen vinden de Saoedi’s Live Nation op dit moment ondergewaardeerd op de beurs.

Het is, vanwege het lage percentage in het totale belang van Live Nation, niet de verwachting dat de Saoedi’s directe invloed op de evenementen van het bedrijf zullen uitoefenen.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefOpen'er Festival news7

NIEUWE DATUM VOOR OPEN'ER FESTIVAL IN POLENIn de serie uitgestelde festivals is het nu de beurt aan het Poolse Open'er...

Breda Barst 2018 news1

25E EDITIE BREDA BARST (EIND SEPTEMBER) UITGESTELD... Op 18, 19 en 20 september had de 25e editie van het Breda Barst festival...