Mojo stelt samenwerking ter discussie met Holland International Blues Festival-organisator Johan Derksen

review: Johan Derksen - Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop - 28/12 - Ahoy Johan Derksen
Mojo stelt samenwerking ter discussie met Holland International Blues...
Door Cartman91 op 22 juni 2020 - 13:36 1 Een controversiële en volgens vele mensen racistische grap van Johan Derksen bij voetbal-praatprogramma Veronica Inside, heeft mogelijk gevolgen voor het International Blues Festival in Grolloo. Johan Derksen spotte in het programma na het tonen van een foto van Zwarte Piet: "Weten we zeker dat dat niet Akwasi is?"

Deze 'grap' schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Zo raakte het programma Veronica Inside al enkele sponsoren kwijt. Nu lijkt het voor Johan Derksen op zakelijk vlak ook andere gevolgen te kunnen hebben. Derksen organiseert al vier jaar op rij het Holland International Blues Festival in Grolloo, in samenwerking met Mojo Concerts. Mojo verzorgt de programmering en een deel van de productie. Mojo is not amused door de uitspraak van Derksen en beraadt zich op de samenwerking. Wat dit precies inhoudt, is nog onbekend, maar het zou kunnen betekenen dat Mojo zich terugtrekt als partner in het festival dat dit jaar voor de vijfde keer gehouden zou worden. Door het Coronavirus kon het festival echter niet doorgaan. Het is nu uitgesteld en staat gepland voor 10 t/m 12 juni 2021.



Johan Derksen heeft al gereageerd en noemt de reactie van Mojo vooral eentje "voor de bühne" en geeft aan dat je het niet met zijn grappen eens hoeft te zijn of leuk hoeft te vinden, maar dat hij zich weigert monddood te laten maken. Zijn Zwarte Piet-uitspraak neemt hij dan ook niet terug.

Tegen RTV Drenthe verklaart hij: "Het is niet hun festival, wij huren hen in. Zij kunnen mij er niet uitgooien, ik hen wel. Hoewel je zou denken dat ze nu wel andere problemen aan hun hoofd hebben". "Ze hebben me per mail laten weten dat ze met een persbericht naar buiten komen. Prima." Het is nog onduidelijk wat er zal gebeuren als Mojo uit het festival stapt. "Ik heb geen idee. Voorlopig zie ik het als een berichtje voor de bühne."

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



awakenings festival 2016

AWAKENINGS VIERT 2020 EDITIE VIRTUEEL MET O.A. ADAM...Awakenings organiseert vanaf vrijdag 26 juni tot en met zondag 28 juni...

Welcome To The Village news

WELCOME TO THE VILLAGE ORGANISEERT FESTIVAL VANUIT... Welcome to The Village had dit jaar in het weekend van 17 tot en met 19 juli...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.