Geen grote evenementen in Drenthe en Groningen tot 1 juni

Corona sfeer
Geen grote evenementen in Drenthe en Groningen tot 1 juni
Door RobZ op 22 januari 2021 - 12:14 1 Diverse media berichten dat er in Drenthe in ieder geval tot 1 juni geen grote evenementen worden georganiseerd. Dat hebben de twaalf Drentse burgemeesters besloten. Op deze manier willen ze organisatoren van deze evenementen vroeg duidelijkheid geven. Dit betekent een streep door alle plannen voor festivals, carnavalsoptochten, paasvuren en sportevenementen.

De reden voor het verbod op evenementen is dat er simpelweg te veel besmettingen met het coronavirus zijn. Volgens Voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe Marco Out is het simpelweg niet realistisch dat er voor juni evenementen gehouden kunnen worden. De onzekerheid rond de Britse variant en het feit dat tegen die tijd nog lang niet iedereen gevaccineerd is zorgt ervoor dat er geen evenementen kunnen zijn.

In Drenthe staan een groot aantal evenementen, zoals het Hello Festival (Emmen), het Blues Festival (Grolloo) en het TT Festival (Assen) kort na 1 juni op de agenda. Of de organisatoren van die evenementen ook kunnen doorgaan met het organiseren van hun festivals is nog maar de vraag.

Ook in de provincie Groningen zullen tot 1 juni geen grote evenementen plaatsvinden, zo heeft de voorzitter van de veiligheidsregio Groningen bekend gemaakt. "Paasvuren, bevrijdingsfestivals en Koningsdag moeten niet georganiseerd worden", zegt voorzitter Schuiling. Hij vervolgt: "Het RIVM heeft aangegeven dat er zeker tot april maatregelen nodig zijn in de bestrijding van de coronapandemie. Daarom hebben we nu deze keuze gemaakt, zodat mensen niet onnodig zaken gaan organiseren."

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



STRP Festival news

NIEUWE DATUM EN LOCATIE VOOR STRP FESTIVAL IN EINDHOVENCultuurliefhebbers in de regio Eindhoven hebben weer iets om reikhalzend naar...

Armin van Buuren

A STATE OF TRANCE MET ARMIN VAN BUUREN GAAT... Normaal gesproken vindt het grootste trance festival ter wereld, A State of...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.