Nederlandse muziekbranche overhandigt minister 60.000 handtekeningen van petitie 'Liefde voor Muziek'

Liefde voor Muziek
Nederlandse muziekbranche overhandigt minister 60.000 handtekeningen van petitie...
Door RobZ op 23 juni 2020 - 11:34 1 Ongeveer een maand geleden vroegen we aandacht voor de petitie 'Liefde voor Muziek', die de Nederlandse overheid oproept de Nederlandse muziekindustrie te steunen om de gevolgen van de coronacrisis te boven te komen. Zonder enige vorm van extra ondersteuning zal zeker 50% van de 150.000 mensen werkzaam in de live muziek-industrie deze crisis financieel niet overleven.

Aanstaande donderdagmiddag (25 juni om 13.15 uur) overhandigt de Nederlandse muziekindustrie de resultaten van deze petitie Maar liefst 60.000 handtekeningen zullen aan OCW-minister Van Engelshoven worden aangeboden, afkomstig van onder meer artiesten en hun fans, promoters, toeleveranciers, agenten, boekers, managers en platenlabels. Zo'n 9000 bedrijven ondertekenden de petitie. Ook Festivalinfo heeft de petitie getekend. We hopen dat Ministier van Engelshoven de oproep om de Nederlandse muzieksector te steunen ter harte neemt.

Volgens de organisatoren van de petitie blikt de muziekindustrie vooruit en wil het beter uit deze crisis komen op bijvoorbeeld het vlak van duurzaamheid, genderneutraliteit en inclusiviteit. Uiteindelijk doel is hier Europees beleid voor te bewerkstelligen.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Altin Gun

VALKHOF FESTIVAL EN DOORNROOSJE KONDIGEN 7-DAAGS...Van 18 tot en met 24 juli organiseren het Valkhof Festival en Doornroosje een...

awakenings festival 2016

AWAKENINGS VIERT 2020 EDITIE VIRTUEEL MET O.A. ADAM... Awakenings organiseert vanaf vrijdag 26 juni tot en met zondag 28 juni...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.