Wie treden op op de 51e editie van Pinkpop in 2021?

Pinkpop 2018 news_groot
Wie treden op op de 51e editie van Pinkpop in 2021?
Door RobZ op 09 juli 2020 - 19:05 1 Pinkpop gaat in 2020 natuurlijk niet door vanwege het coronavirus dat de wereld zwaar heeft getroffen. De 51e editie van het Nederlandse festival is daarom verschoven naar 2021. Het zal komend jaar georganiseerd worden op 18, 19 en 20 juni, dus net zoals normaal zal Pinkpop drie dagen duren in 2021. In 2020 zouden de headliners van het festival dat in Landgraaf gehouden wordt Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses zijn. Daarnaast zouden ook beroemdheden als 5 Seconds of Summer, Keane, Twenty One Pilots, Marshmello, James Arthur, Anderson Paak en Zara Larsson optreden in 2020. Wie er mogelijk bij de 51e editie van Pinkpop in 2021 gaan optreden, want er gaan al genoeg geruchten rond in de muziekwereld. Toch focussen wij op de bevestigde acts.

Red Hot Chili Peppers
Net zoals de Red Hot Chili Peppers geboekt waren door Pinkpop om in 2020 op te treden bij het festival, heeft het dit ook gedaan voor 2021. Dit is natuurlijk heel logisch, want de Amerikaanse band is inmiddels een vaste klant van Pinkpop. Het zal namelijk de vijfde keer worden voor RHCP op het Nederlandse festival. Op vrijdag 18 juni zullen Anthony Kiedis, Flea, John Frusciante en Chad Smith terugkomen in Landgraaf voor Pinkpop. Welke nummers gezongen gaan worden is natuurlijk nog maar de vraag. Toch kunnen enorme hits als Dark Necessities, Californication en Under the Bridge toch eigenlijk niet ontbreken bij het optreden van de Red Hot Chili Peppers.

Twenty One Pilots
Een andere act dat afkomstig is uit de Verenigde Staten en op zal treden op Pinkpop in 2021 is Twenty One Pilots. Deze band was ook al geboekt voor de editie in 2020, net zoals de Red Hot Chili Peppers. Bovendien zal het niet de eerste keer zijn dat Twenty One Pilots te zien is op Pinkpop, want ook in 2014 maakte de groep zijn opwachting op het Nederlandse festival. Alhoewel ze destijds nog relatief onbekend waren, is dat nu echt niet meer het geval. Je kunt het Amerikaanse duo onder meer kennen van nummers als Stressed Out, Heathens en Ride. Je kunt Twenty One Pilots op vrijdag 18 juni 2021 zien in Landgraaf.

Deftones
Net als de Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots was Deftones ook al geboekt voor Pinkpop 2020. Ditzelfde heeft het festival dus ook gedaan voor de editie die verschoven is naar 2021. Met andere woorden, de moshpit keert terug naar Landgraaf! Natuurlijk heel wat anders dan het spelen van een Motorhead gokkast, misschien nog wel leuker zelfs. Het is voor het eerst in maar liefst 14 jaar dat Deftones naar Landgraaf afreist. Het werd dan ook wel weer eens tijd dat de band uit Sacramento, Californië op Pinkpop ging optreden. Helaas ging het dit jaar niet door, maar volgend jaar zul je toch op de zaterdag van Deftones kunnen genieten.

Nederlandse acts
Naast deze drie Amerikaanse acts heeft Pinkpop ondertussen ook alweer een aantal Nederlandse artiesten geboekt. Zo kun je op vrijdag 18 juni 2021 onder meer genieten van Kensington, terwijl ook Frenna Deluxe zal optreden op deze dag. Kensington is inmiddels een vaste klant op Pinkpop, maar dit geldt nog niet voor Frenna. De Haagse rapper komt met een orkest naar het festival in Landgraaf, extra speciaal dus. Een dag later, op 19 juni dus, treden onder meer Joost en Danny Vera op. Het kan niet anders dan het publiek goed zal gaan op deze twee acts van eigen bodem. Op de laatste dag van Pinkpop in 2021, 20 juni, komt onder meer Ares en The Kik met orkest.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Baroeg Open Air 2020 news

OOK BAROEG OPEN AIR MOET VERPLAATSEN NAAR 2021De overheidsmaatregelen rondom Covid-19 hebben de organisatie van Baroeg Open...

Exit Festival news

EXIT FESTIVAL KRIJGT TOCH GEEN EDITIE IN AUGUSTUS Het Exit Festival, dat van 13 tot en met 16 augustus in Servië gehouden zou...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.