Faith No More in 2021 ook langs Graspop Metal Meeting

Faith no More
Faith No More in 2021 ook langs Graspop Metal Meeting
Door RobZ op 11 augustus 2020 - 13:39 1 Faith No More had voor deze zomer een imposante tournee in gedachten. De Amerikaanse rockers zouden spelen op onder andere Roskilde, Rock Werchter, NOS Alive, Mad Cool, Graspop Metal Meeting en Hellfest. Ook zouden ze een concert geven in de Amsterdamse Afas Live. Door het corona-virus kon dit natuurlijk allemaal niet doorgaan. Gelukkig krijgen veel Faith No More liefhebbers volgend jaar een herkansing. De optredens op Hellfest, Afas Live en Mad Cool hebben al een nieuwe datum gekregen. Gisteren gaf Faith No More op hun officiële Facebook-pagina aan ook naar Graspop Metal Meeting 2021 af te reizen. Er is nog geen officiele bevestiging van Graspop zelf, maar de kans dat Faith No More op 17 juni in Dessel op de planken staat, is hiermee wel enorm gegroeid. Faith No More had 4 juli 2021 al aangewezen als de datum waarop ze hun Afas Live concert inhalen.

Faith No More (soms afgekort tot FNM) is een rockgroep uit San Francisco, Californie. Faith No More is bij het grote publiek waarschijnlijk het bekendst door de hits "Epic" en "Easy", een cover van de Commodores.

De muziek van Faith No More laat zich omschrijven als een kruising tussen metal, hiphop, funk, popmuziek en progressive rock, en zelfs soul-, jazz- en country-invloeden zijn te horen in enkele songs. Hun stijl wordt soms ook wel alternative metal genoemd. De band wordt beschouwd als een van de belangrijkste voorlopers van het nu-metalgenre.

Graspop Metal Meeting 2021 wordt dit jaar op donderdag 17, vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 juni gehouden. Het wordt de 25e editie van het festival en dit wordt aangekondigd als een speciale XL editie. Aerosmith was al bevestigd als afsluiter van Graspop 2021 en met Faith No More staat er nu een tweede grote naam op het affiche.

Met een kaartje voor Graspop 2020 kom je ook in 2021 de festivalweide op. Combitickets voor Graspop 2021 zijn uitverkocht, maar er zijn nog wel dagtickets beschikbaar. Deze kosten 105 euro per stuk. Op dit moment is de kaartverkoop voor Graspop Metal Meeting gepauzeerd, dus houd Festivalinfo in de gaten om erachter te komen wanneer deze weer begint.
Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefmixtream 2020

20STE EDITIE MIXTREAM VIA LIVESTREAMHet Mixtream Festival zou deze zomer voor de twintigste keer plaatsvinden in...

lil kleine

FESTIVAL HEAVEN OPEN AIR KOMT DIT JAAR MET... Het Friese festival Heaven Open Air kan vanwege het coronavirus dit jaar niet...

REACTIES

geen avatar
wo 12 aug 2020 01:49

eatsleeprave.. Als het van de zomer weer mag...de kans dat er een vaccin is, is klein.

 -1
Avatar skabuoy
wo 12 aug 2020 21:15

skabuoy Faith No More was een van de 'must see' acts op Rock Werchter. Nu maar hopen dat de naam ook volgend jaar op het affiche zal prijken. En ja, ook maar hopen dat alles volgend jaar zomer weer enigszins haalbaar is.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.