Slimme manieren om wiet binnen te smokkelen op festivals

review: WOO HAH! 2016
Slimme manieren om wiet binnen te smokkelen op festivals
Door RobZ op 12 september 2020 - 12:02 1 Ook al eens gemerkt dat het ruikt naar cannabis op een festivalweide? Nochtans is het verboden wiet binnen te smokkelen. Wie betrapt wordt aan de controle zal in de meeste gevallen zijn wiet moeten afgeven en riskeert een boete of zelfs vervolging. Zeker als het festival in het buitenland is, kan er streng gestraft worden. Festivalgangers die graag een jointje roken zijn dan ook inventief bij het binnensmokkelen. Sommigen gaan wel heel ver om niet betrapt te worden. Ze verstoppen hasj in hun smartphone of vullen met wiet hun bh op.

Volgens de Nederlandse Opiumwet is drugs bezitten, verkopen of produceren verboden. Gaat het om softdrugs dan mag je maximum 5 gram bezitten. Deze regel geldt bijvoorbeeld in de coffeeshop of thuis, maar niet op evenementen. Festivalorganisatoren beslissen namelijk over hun eigen evenementenbeleid. Als zij kiezen voor nultolerantie is elk jointje, hoe klein ook, verboden. Verstokte blowers smokkelen daarom op soms bizarre manieren toch wiet binnen.

Een hele uitzet in een pot noodles
Sommige festivalgangers deinzen er niet voor terug om behalve de softdrugs ook een heel deel attributen zoals blaadjes, filters en grinders naar binnen te smokkelen. Een grinder is een rond potje met puntige tanden dat dient om de wiet te vermalen. Blowers vermalen vaak wiet omdat ze niet houden van grote brokken en ze beter kunnen doseren. Hoewel zo’n grinder niet illegaal is, geeft het de indruk dat de bezitter ook wiet op zak heeft. Door de folie van een pot noodles, zoals Aïki noodles voorzichtig te openen, de drugs en attributen erin te steken en met secondenlijm weer dicht te kleven, proberen ze de smokkelwaar binnen te loodsen.

Hasj in een smartphone
Een zeer onopvallende plek die eigenlijk nooit gecontroleerd wordt, is het batterijcompartiment van de smartphone. De batterij wordt verwijderd en vervangen door een plakje hasj. De reden waarom deze goede verstopplek toch niet populair is is waarschijnlijk omdat het nogal omslachtig is nadien de batterij er weer in te steken en niemand het wil riskeren dat hij zijn dure smartphone beschadigt bij deze smokkel.

Voorgerolde joints in een flinke bos haar
Een filmpje op YouTube toont hoe een blower joints binnensmokkelt… in zijn weelderige haardos. De man slaagt erin liefst zes joints uit zijn haar te toveren. Een flinke krullenbol is wel een vereiste al zou een lange baard ook een handige verstopplek zijn.

Wiet om een bh op te vullen
Het zijn niet alleen mannen die inventief uit de hoek komen. Vrouwen halen de vulling uit hun bh en vervangen deze door wiet. Zo dient de wiet ook om de borsten wat groter te doen lijken. Twee vliegen in één klap. Tampons zijn eveneens een populaire verstopplek bij dames. De watten worden uit het omhulsel gehaald dat opgevuld wordt met drugs. Tampons zijn niet verdacht en worden amper gecontroleerd.

Drugs in een aansteker
Voor 7,99 euro koop je een mini verstopplek bij Bol.com. Met de Stash aansteker zal je geen sigaret kunnen aansteken. Er zit immers geen gas in. Wel kan je er kleine spullen in verstoppen. Het voordeel van deze aansteker is dat je hem kort bij je kan houden zonder dat het verdacht is. Sommige festivalgangers gebruiken deze aanstekers om drugs in te verstoppen al is hij ook geschikt om andere kostbaarheden zoals een sleutel of geld in op te bergen.

In eten, in haar, in pennen, in zaklampen... Op fora en YouTube staan honderden verrassende manieren waarop festivalgangers softdrugs mee naar binnen smokkelen. De inventiviteit van sommigen kent geen grenzen. Let wel op dat er in festivals in België (en andere landen) soms drugshonden worden ingezet. Deze zal je drugs, hoe goed ook verstopt, ongetwijfeld vinden. Neem dus in het buitenland geen risico!

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefKendrick Lamar

KENDRICK LAMAR NAAR OPEN'ER FESTIVAL 2021 Kendrick Lamar komt volgend jaar naar het Poolse festival Open'er Festival...

Crossing Border

CROSSING BORDER 2020 ONLINE EN LIVE MEE TE MAKEN De organisatie van Crossing Border heeft de opzet van de aankomende editie...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.