End of an era: Pinkpop-directeur Jan Smeets stopt

Jan Smeets persconferentie 2017
End of an era: Pinkpop-directeur Jan Smeets stopt
Door RobZ op 18 september 2020 - 21:02 1 Brekend nieuws uit Landgraaf. Oprichter en 'Mister Pinkpop' Jan Smeets laat weten te stoppen als directeur van Pinkpop. Jan Smeets heeft de beslissing genomen in na de door corona gedwongen rustige tijd van afgelopen zomer.

In deze tijd heeft Jan (75) eens goed de rust genomen om na te denken over de toekomst, waarna hij besloten heeft om na 50 jaar het stokje over te dragen en officieel af te treden als festivaldirecteur van Pinkpop.

Op de site van Pinkpop verklaart hij zelf:

Lieve mensen,

Afgelopen jaar, in 2019, vierden we samen de 50e editie van ons Pinkpop festival. Wat in 1970 begon met enkele vrienden is in al die jaren uitgegroeid tot het bekendste festival van Nederland. Wie had dat ooit gedacht. Sinds 1990 staan we zelfs in het Groot Guinness Book of Records.

Waar ik me begin dit jaar, tijdens mijn 75e verjaardag, voorbereidde op de 51e editie van Pinkpop, bleef het dit jaar angstvallig stil op Megaland. Ik heb altijd geroepen ‘Pinkpop gaat altijd door’, maar een pandemie zoals nu had ik mij nooit kunnen voorstellen. Maar het is zoals het is. Er waren dit jaar geen festivals. Dus ook geen Pinkpop.

Corona heeft ook mijzelf parten gespeeld. Hierdoor, in combinatie met andere gezondheidsklachten, heb ik eens goed de tijd genomen om na te denken over de toekomst. Mede hierdoor heb ik besloten dat het tijd wordt om het stokje over te dragen. Mijn vaste team gaat door met de organisatie van het Pinkpop festival en zal in samenwerking met MOJO, het bedrijf dat al vanaf 1986 verantwoordelijk is voor de programmering, het festival voor de toekomst waarborgen.

Ik ben ontzettend trots op alle 2,8 miljoen bezoekers, crew, leveranciers, sponsoren, partners, artiesten, de kijkers thuis en alle Pinkpop baby’s. Zonder jullie had ik van mijn hobby nooit mijn werk kunnen maken.

Ik heb alle vertrouwen in mijn vaste team en ondanks dat ik een stapje terug doe zijn zij nog lang niet van mij af, haha. Pinkpop blijft Pinkpop. Wees lief voor elkaar, blijf je goed insmeren, drink genoeg water, stook geen vuurtjes en loop rustig naar buiten.

Ik zie jullie allemaal heel graag op de 51e editie van Pinkpop. Tot dan!

Jan Smeets
‘Mister Pinkpop’


Jan Smeets begon bij jongerencentrum Berchmans in Maastricht. Met onder anderen Hans van Beers van jongerencentrum Donkiesjot in Sittard organiseerde hij in 1970 het eerste Pinkpopfestival in Geleen, toen nog een eendagsfestival op tweede pinksterdag. Smeets werd directeur van Buro Pinkpop, de organisator van het festival, en bouwde Pinkpop in de loop der jaren uit tot een meerdaags jaarlijks festival met tienduizenden bezoekers.

Naast zijn activiteiten voor Pinkpop was Smeets lid van de Limburgse Provinciale Staten voor de Partij van de Arbeid. Bij het 30-jarig jubileum van Pinkpop kreeg hij een koninklijke onderscheiding als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en daarna nog diverse onderscheidingen zoals een Buma Gouden Harp 2018. Op 25 april 2019 werd hij bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.BESTEL GELIJK JE FESTIVALTICKETS
Bestel tickets Pinkpop  2021
Bestel gelijk je ticket
KIES TICKET
Pinkpop 2021 (vrijdag)
€ 110,00
Pinkpop 2021 (zaterdag)
€ 110,00
Pinkpop 2021 (zondag)
€ 110,00
Pinkpop 2021 (3-dagenkaart) Incl. Camping Vanaf Donderdag 17/6 18:00
€ 230,00
rimon

MUSIC MOVES EUROPE TALENT AWARDS PRESENTEERT...De genomineerden voor The Music Moves Europe Talent Awards zijn 1bekend...

Melkweg nieuwe logo

OOK MELKWEG MAAKT AMSTERDAM DANCE EVENT... Afgelopen week maakte Paradiso bekend welke ADE Specials het organiseert. In...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.