Kans dat Pinkpop dit jaar door kan gaan steeds kleiner

Pinkpop 2020 news_groot
Kans dat Pinkpop dit jaar door kan gaan steeds kleiner
Door Cartman91 op 25 januari 2021 - 14:37 1 Slecht nieuws voor Pinkpopgangers: de kans dat het Limburgse festival in Landgraaf door kan gaan wordt steeds kleiner geacht. Afgelopen week maakte het demissionair kabinet bekend dat er een steunpakket van 300 miljoen euro komt voor een garantiefonds van de culturele sector. De adder onder het gras is echter dat dit bedoeld is voor festivals die vanaf 1 juli gehouden worden, en Pinkpop heeft als richtdatum 18 t/m 20 juni.

Hierdoor valt het festival mogelijk buiten de boot. Het is echter nog afwachten op de details van dit garantiefonds, maar de kans dat het festival dit jaar door kan gaan wordt wel steeds kleiner. "Met de toezegging dat het pakket vanaf 1 juli geldt is het steeds realistischer dat het festival niet doorgaat", aldus de nieuwe Pinkpop directeur Niek Murray aan het ANP. Murray nam in september het stokje over van Jan Smeets, die met pensioen ging.

Hij vervolgt: "Het is prettig dat we gehoord worden als evenementenbranche, maar voor ons is het jammer. Weet het kabinet meer dan wij? Kan er sowieso niets voor 1 juli? Dan zouden we dus moeten gaan verplaatsen, iets anders doen of het festival in een andere vorm organiseren. Maar dat zou echt heel jammer zijn na vijftig geweldige jaren. De kogel is nog niet door de kerk, maar de kans dat we in juni een Pinkpop hebben zoals het bedoeld was, wordt kleiner en kleiner."

Op Pinkpop 2021 zouden onder meer Red Hot Chili Peppers, Deftones, Danny Vera, Pearl Jam, Nona, Kensington, Frenna, Twenty One Pilots en The Kik komen optreden. De vraag is hoe, wanneer en vooral of we deze en meer artiesten alsnog kunnen zien.

Bron: L1 / ANP

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefGuilty Pleasure Festival news

GUILTY PLEASURE FESTIVAL START BINNENKORT MET...In deze tijden van corona waar de een na de andere festival of concert...

bospop 2019

MOGELIJK ALTERNATIEF, KLEINSCHALIGER FESTIVAL IN... Gezien de huidige situatie en maatregelen omtrent het coronavirus bestaat de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.