Pinkpop vraagt vergunning aan voor editie eind augustus

Pinkpop 2020 news_groot
Pinkpop vraagt vergunning aan voor editie eind augustus
Door RobZ op 17 maart 2021 - 16:15 1 Opvallend nieuws uit Landgraaf. Festileaks bericht dat het Pinkpop festival bij de gemeente een aanvraag heeft gedaan om het festival eind augustus te organiseren. Nu staat Pinkpop nog voor vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 juni in de agenda, maar deze datums komen gezien het vaccinatie-tempo en de hardnekkige virusvarianten van corona waarschijnlijk te vroeg. Bovendien is het zeer de vraag welke grote internationale bands dan al op tour zijn. Festivals als Rock am Ring, Best Kept Secret en Rock Werchter zijn namelijk al afgelast.

Op dit moment staan onder andere Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers, Twenty One Pilots, Kensington, Deftones en Danny Vera op het affiche van Pinkpop. Het is alleen zeer de vraag of de grote internationale artiesten eind juni al in Europa zullen zijn.

Op de site, waar de gemeente Landgraaf vergunningsaanvragen publiceert, is te lezen dat Pinkpop een vergunning aanvraagt voor het weekend van 27, 28 en 29 augustus. Als Pinkpop daadwerkelijk naar deze datums verhuist, dan valt het festival de week na Lowlands.

Het is nog niet zeker dat Pinkpop naar eind augustus verhuist. Mogelijk heeft het festival deze vergunning vast aangevraagd voor het scenario dat Pinkpop niet in juni plaats kan vinden en eind augustus wel haalbaar blijkt. Ook is het mogelijk dat het garantiefonds voor grote evenementen een rol speelt in deze verhuizing. Festivals na 1 juli worden door de overheid (deels) schadeloos gesteld als hun evenement niet door kan gaan door gelende coronaregels.

Meer nieuws zal ongetwijfeld snel volgen.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Bevrijdingsdag fakkel bevrijding

AMBASSADEURS VAN DE VRIJHEID BEKEND GEMAAKT: DAVINA...De jaarlijkse Bevrijdingsfestivals tijdens Bevrijdingsdag op 5 mei zit er dit...

Tomorrowland 2020 news

TOMORROWLAND FESTIVAL VERHUIST NAAR EIND AUGUSTUS /... In tegenstelling tot Rock Werchter, ziet Tomorrowland een verhuizing naar een...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.